CAPONATA


Munakoisoa 2
Sipuli 1
Valkosipulinkynsi 1
Varsisellerinoksia 2
Oliiveja, kivettömiä n.15 kpl
Kirsikkatomaattia n.10 kpl
Kaprista 2 rkl
Pinjansiemeniä 4 rkl
Sokeria 1 rkl
Valkoviinietikkaa 2 rkl
Pippuria rouheena
Tomaattimehua 2 dl
  • Kuutioi munakoiso pieniksi lohkoiksi. Lisää pieni määrä suolaa munakoisojen pinnalle. Anna olla hetki ja huuhtele viileällä vedellä.
  • Pilko hienoksi hakkelukseksi sipuli, valkosipuli, varsiselleri ja oliivit.
  • Halkaise kirsikkatomaatit puoliksi.
  • Kuivaa munakoisot. 
  • Lämmitä oliiviöljy pannulla ja paista kahdessa erässä kullanruskeaksi. 
  • Kuullota sekaan sipuli, valkosipuli ja selleri.
  • Lämmitä kattila ja lisää kaikki kasvikset.
  • Lisää tomaattimehu, oliivit, kaprikset sekä pinjansiemenet.
  • Anna hautua miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia välillä sekoittaen.
  • Viimeistele sokerilla ja valkoviinietikalla ja mausta suolalla ja pippurilla. Maistele hetken päästä ja lisää tarvittaessa sokeria hieman.
Tarjoile lämpimänä kalan kanssa tai jäähdytä. Vinkki! Jäähdytettynä mahtava salaatti. Lisää koristeeksi pinjansiemeniä ja yrttejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)