Frisee- tai jäävuorisalaattia puntti
Mangoa 2 kpl
Hunaja-olutsiirappi
Carlsberg olutta 1 dl tai vastaavaa
Hunajaa (juoksevaa) 1 dl
- Kiehauta hunaja sekä olut keskenään.
- Vähennä lämpöä ja keitä siirappimaiseen muotoon.
Lohta fileenä n. 600 g
Merisuolaa karkeata
Valkopippuria
Pippuria myllystä
Timjamia kuivattuna
- Puhdista lohifile ruodoista ja nahasta
- Laita karkeata merisuolaa runsaasti lohen päälle, molemmin puolin. Laita jääkaappiin noin 2:ksi tunniksi.
- Pyyhi suolat pois lohen pinnalta ja leikkaa pituus suunnassa n. 3cm levyisiksi suikaleiksi.
- Paista erittäin kuumalla pannulla molemmin puolin lohelle nopeasti väriä pintaan.
- Lisää loput mausteet pinnalle.
- Kääri tiukaksi nyytiksi kelmun sisään. Vinkki. Kierrä kelmua molemmista päistä eri suuntiin.
- Solmi nyytit ja laita jääkaappiin noin tunnin ajaksi.
- Avaa kelmu varovasti ja lisää salaatin päälle.
- Kaada hunaja-olutsiirappia salaatin päälle norona.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)