RAIKAS MANGOSALAATTI JA LOHIPASTRAMI



Frisee- tai jäävuorisalaattia puntti
Mangoa 2 kpl

Hunaja-olutsiirappi

Carlsberg olutta 1 dl tai vastaavaa
Hunajaa (juoksevaa) 1 dl
  • Kiehauta hunaja sekä olut keskenään. 
  • Vähennä lämpöä ja keitä siirappimaiseen muotoon.
Lohipastrami

Lohta fileenä n. 600 g
Merisuolaa karkeata
Valkopippuria
Pippuria myllystä
Timjamia kuivattuna
  • Puhdista lohifile ruodoista ja nahasta
  • Laita karkeata merisuolaa runsaasti lohen päälle, molemmin puolin. Laita jääkaappiin noin 2:ksi tunniksi.
  • Pyyhi suolat pois lohen pinnalta ja leikkaa pituus suunnassa n. 3cm levyisiksi suikaleiksi.
  • Paista erittäin kuumalla pannulla molemmin puolin lohelle nopeasti väriä pintaan.
  • Lisää loput mausteet pinnalle.
  • Kääri tiukaksi nyytiksi kelmun sisään. Vinkki. Kierrä kelmua molemmista päistä eri suuntiin.
  • Solmi nyytit ja laita jääkaappiin noin tunnin ajaksi.
  • Avaa kelmu varovasti ja lisää salaatin päälle.
  • Kaada hunaja-olutsiirappia salaatin päälle norona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)