Täydellinen lasagne



Lasagne, kuka ei tiedä? Pasta on prässätty levyksi ja kastike, sekä liha maustetaan oman mieltymyksen mukaan. Mahtava, helppo arkiruoka mikä käy parempaankin pöytään. Kannattaa myös pakastaa lasagne. Saa nopeasti vatsan täyteen syömällä hyvin.

Chilijauhetta
Lihaliemikuutioita 2 kappaletta
Suolaa
Lasagnelevyjä 500 grammaa
Naudan jauhelihaa 800 grammaa
Punaista maitoa 1 litra
Parmesanjuustoa noin 2 dl raasteena
Mozzarellaa noin 3-4 desiä raasteena
Pekonia 170 grammaa
Voita reilut 2 rkl
Valkosipulia 4 kynttä, murskattuna
Vehnäjauhoja 1 dl
Pizzamaustetta 3 rkl
Muskottipähkinää
Valkopippuria
  • Paista jauhelihat ja mausta oman makusi mukaan. Suolan kanssa kannattaa olla himpun varovainen koska lihaliemikuutioissa on jo jonkin verran. 
  •  Valkosipulia murskattuna, chilijauhetta, pizzamaustetta esimerkiksi. 
  • Voitele laakea uunivuoka voilla. 
  • Valmista juustokastike. Kattilaan noin 2 rkl voita sulamaan ja samalla sekoita pikkuhiljaa desin vehnäjauhoja joukkoon. Lisää maitoa koko ajan sekoittaen, vähitellen. Laita juusto maidon sekaan ja sekoita jatkuvasti. Mausta muskotilla. 
  • Kaada vuokaan pohjalle pieni kerros jauhelihaa ja kauhalla ohuelti juustokastiketta. 
  • Lado lasagnelevyt päälle ja vuorotellen lisäät jauhelihan, lasagnelevyt sekä juustokastiketta. Mutta vain ohuita kerroksia. 
  • Lisää pinnalle pekonisiivut sekä juustokastiketta. 
  • Ripottele runsaasti mozzarellaa päälle.  
  • Paista uunin keskitasolla, asteita 200 noin 30 minuuttia. 
  • Huolehdit vain että pinta on kauniin ruskea. 
  • Nosta pois uunista ja odota about 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)