Pasta alla carbonara

Pasta Carponara. Pekonia ja juustoa. Piristetään makua kananmunalla. On jo aivan klassikko, Italian keittiöstä.

Spagettia
Pekonia 140 g +
Valkosipulia 2 kynttä
Kananmuna 3 kpl
Parmesanjuustoa
Pippuria
Suolaa
Persiljaa tai muuta tuoretta yrttiä
  • Keitä pasta melkein kypsäksi runsaalla suolalla maustetussa vedessä. 
  • Pilko pekoni ja valkosipulinkynnet. 
  • Paista pekonia hetki, kohtalaisen rapeaksi ja lisää valkosipulit pannulle. 
  • Kaada pastan keitinvesi pois ja lisää pekoni ja valkosipuli pastan sekaan. 
  • Anna olla kuumalla levyllä ja riko kananmunat joukkoon. 
  • Nostele pastakauhalla jatkuvasti, kunnes kananmunat ovat hyytyneet pastaan. 
  • Lisää parmesanjuustoa sekaan ja mausta pippurilla. Lisää tarvittaessa suolaa. 
  • Koristele mieleiselläsi yrteillä annos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)