Espanjalaiset hevospyörykät, lihapullat


Hieno kastike ja maistuvat lihapyörykät. Hevosen jauhelihasta saat hieman erilaista makua ja tuntumaa lihapyöryköihin. Lihapullaresepti toimii kaikkiin jauheliha laatuihin. Juttu on se kastike! Idea lihapulliin löytyi Andalusian auringossa blogista. Hieman viritellen.

Hevosen jauhelihaa n. 500 g (tavallinenkin käy)
Ranskanleipää 2 siivua (tai vehnä paahtoleipää)
Mutti tomaattimurskaa 1 tlk
Sipuli 1
Valkosipulia 3 kynttä
Punainen chili 1 kpl
Lihalientä 7 dl (kahdesta kuutiosta)
Valkoviiniä yht. 8 rkl (vähempikin käy)
Paprikajauhetta 2 tl
Kanelia 1 tl
Korianteria tuoretta 2 rkl plus
Persiljaa tuoretta 2 rkl plus
Sokeria 2 tl
Pippuria myllystä
Öljyä
  • Valmista lihaliemi. 
  • Laita leipäviipaleet kulhoon ja kaada lihalientä plus 0.5 dl päälle. Anna pehmentyä kunnolla. 
  • Pilko sipuli, valkosipuli ja chili. 
  • Pehmennä sipuli öljyssä ja lisää paprikajauhetta 1 tl ja puolet kanelista. 
  • Lisää myös chili ja valkosipuli. 
  • Lisää 5 rkl valkoviiniä ja lämmitä hetki sekoittaen. 
  • Kaada kulhoon leivän kanssa. 
  • Lisää jauheliha sekaan. 
  • Lisää myös silputtu korianteri ja persilja. 
  • Rouhaise hieman pippuria sekaan. 
  • Vaivaa kunnolla taikinaksi. Vink! Koska hevosenliha on hieman "karkeata" käytä vatkainta.
  • Laita taikina jääkaappiin noin 30 minuutiksi. 
  • Kastele kädet kylmällä vedellä ja leivo tasalaatuisia pyöryköitä. 
  • Valmista kastike
  • Lisää samaan pannuun missä kuullotit sipulit, noin 3-4 ruokalusikallista valkoviiniä. 
  • Lämmitä hetki ja lisää loput mausteet, paprikajauhetta 1 tl ja kanelia 0.5 tl. 
  • Lisää myös sokeri. 
  • Kaada tomaattimurska sekaan ja lihaliemi. 
  • Kiehauta kastiketta hieman kasaan. 
  • Lisää lihapyörykät varovasti kastikkeen joukkoon. 
  • Anna kypsyä noin 15 minuuttia kannen alla.
Sopii hienosti pastan kanssa. Kokeile kunnollisen perunamuusin seurana. Tai kuten espanjassa, tapas annoksina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)