Ćevapčići - Cevapi, lähellä kebablihaa. Balkanin seuduilla suosittu mausteinen jauhelihasta valmistettu ruoka. Menee hyvin reseptinä kategoriaan street food, hyvän dipin kanssa.
Jauhelihaa 0.5 kg sika-nautaa
Lampaan- tai karitsan jauhelihaa 0.5 kg
Kananmunan valkuainen 1
Ruokasooda 1 tl
Cayennepippuria 1 tl
Valkosipulinkynsiä 4 kpl
Paprikajauhetta 0.5 tl
Suolaa 1 tl
Mustapippuria 2 tl
- Pilko valkosipulinkynnet ja sekoita kaikki raaka-aineet kunnolla keskenään.
- Vaivaa tasaiseksi massaksi.
- Laita kelmun sisään tiukkaan pakettiin keräämään makua noin 2 tunnin ajaksi.
- Kastele kädet ja leivo max. 3 cm paksuisia ja noin 5-10 cm pituisia "pötköjä".
- Paista pannulla rasvan kanssa tai anna kypsyä grillissä hitaasti.
- Kääntele muutaman kerran.
- Tarjoile esimerksi varhaisperunoiden kanssa. Riisin kanssa myös loistava.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)