Ćevapčići - mausteiset lihatikut


Ćevapčići - Cevapi, lähellä kebablihaa. Balkanin seuduilla suosittu mausteinen jauhelihasta valmistettu ruoka. Menee hyvin reseptinä kategoriaan street food, hyvän dipin kanssa.

Jauhelihaa 0.5 kg sika-nautaa
Lampaan- tai karitsan jauhelihaa 0.5 kg
Kananmunan valkuainen 1
Ruokasooda 1 tl
Cayennepippuria 1 tl
Valkosipulinkynsiä 4 kpl
Paprikajauhetta 0.5 tl
Suolaa 1 tl
Mustapippuria 2 tl
  • Pilko valkosipulinkynnet ja sekoita kaikki raaka-aineet kunnolla keskenään. 
  • Vaivaa tasaiseksi massaksi. 
  • Laita kelmun sisään tiukkaan pakettiin keräämään makua noin 2 tunnin ajaksi. 
  • Kastele kädet ja leivo max. 3 cm paksuisia ja noin 5-10 cm pituisia "pötköjä". 
  • Paista pannulla rasvan kanssa tai anna kypsyä grillissä hitaasti. 
  • Kääntele muutaman kerran. 
  • Tarjoile esimerksi varhaisperunoiden kanssa. Riisin kanssa myös loistava. 
VINKKI! Hyvä ja maukas taikina myös lihapullien tai lihamurekkeen valmistamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)