Pulled lamb, nyhtölammas


Lampaanpaistia n. plus 2 kg tai muuta karitsan-/lampaanlihaa
Vettä n. plus 1 litra
Shalottisipulia 4 kpl
Valkosipulia 5 kynttä
Minttua tuoreena nippu
Häränlihafondia 4 rkl
Porkkanaa 2 kpl
Laakerinlehti 2 kpl
Suolaa
Maustepippuria jnkv
Granaattiomena
Lehtipersiljaa nippu
  • Valmista lihaliemi. Kiehauta vesi ja lisää fondi tai liemikuutio. 
  • Kuori porkkanat, sipulit ja lohko. 
  • Ruskista liha voin kanssa nopeasti pannulla. 
  • Laita liha kannelliseen uunipataan ja kaada lihaliemi sekaan. 
  • Lisää kaikki mausteet ja pilkotut kasvikset sekaan. 
  • Paista 175 asteisessa uunissa noin 1 tunti. 
  • Laske uunin lämpö 100-125 asteiseksi ja anna hautua yön yli noin 10 tuntia. 
  • Kokeile haarukalla, saatko lihasta irtonaisia siivuja raavittua. Mikäli kyllä, on valmista. Mikäli ei, kypsennä vielä hetki. 
VINKKI! Tarjoile sitruunaisen risoton kanssa. Mausta tuoreella minttu ja oreganosilpulla sekä granaattiomenalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)