Onnistu karitsan- tai lampaan paistin kanssa

Mikäli sinulla on lammaspaisti pakastettuna, laita se jääkaappiin noin 24 tuntia ennen sulamaan.

Ennen lopullista paistamista ota huoneenlämpöön noin 4 tunnin ajaksi.

Uuniin kannattaa laittaa lämpöä 150 astetta ja käyttää paistomittaria, jonka painat paistin paksuimpaan kohtaan ja noin puoliväliin paistia.

Ellei ole paistomittaria, mennään kellon mukaan.

Paisto-aika on lampaan- tai karitsanpaistille 1.15 tuntia/kilo. Ajastus alkaa siitä, kun paisti menee uuniin.

Paisti on täysin kypsä, kun lämpömittari näyttää asteita 77.

Medium, sisältä hieman roosanpunainen, mittarissa on 71.

Hieman verinen, "rare" lammaspaisti, asteita 61-63.

Muista! Paisti jatkaa kypsymistään myös uunista oton jälkeen, joten kannattaa hieman ennakoida. Kiedo valmis paisti heti piukasti folion sisään hetkeksi, ennen leikkaamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)