Mikäli sinulla on lammaspaisti pakastettuna, laita se jääkaappiin noin 24 tuntia ennen sulamaan.
Ennen lopullista paistamista ota huoneenlämpöön noin 4 tunnin ajaksi.
Uuniin kannattaa laittaa lämpöä 150 astetta ja käyttää paistomittaria, jonka painat paistin paksuimpaan kohtaan ja noin puoliväliin paistia.
Ellei ole paistomittaria, mennään kellon mukaan.
Paisto-aika on lampaan- tai karitsanpaistille 1.15 tuntia/kilo. Ajastus alkaa siitä, kun paisti menee uuniin.
Paisti on täysin kypsä, kun lämpömittari näyttää asteita 77.
Medium, sisältä hieman roosanpunainen, mittarissa on 71.
Hieman verinen, "rare" lammaspaisti, asteita 61-63.
Muista! Paisti jatkaa kypsymistään myös uunista oton jälkeen, joten kannattaa hieman ennakoida. Kiedo valmis paisti heti piukasti folion sisään hetkeksi, ennen leikkaamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)