Amaretto tiramisu


Tiramisu on nyt tässä reseptissä valmistettu marsalaviinin sijaan Amaretolla. Todella hyvin osuivat maut kohdilleen. Helppo jälkiruokaresepti. Kannattaa valmistaa ajoissa että maut tekeytyvät kunnolla.

Disaronno Amarettoa 0.5 dl
Espressoa tai vahvaa kahvia 4.5 dl
Savoiardi-keksejä
Flora vispi 2.5 dl tai kermaa
Mascarponejuustoa 250 g
Vaniljasokeria n. 1 tl
Kaakaojauhetta
Suklaata
  • Keitä kahvi ja jäähdytä hieman. 
  • Kaada sekaan Amaretto ja sekoita. 
  • Vispaa kerma tai Flora vispi ja sekoita mascarponejuuston kanssa. 
  • Mausta vaniljasokerilla. 
  • Lado savoiardi-keksejä vuokaan pohjalle vierekkäin ja kostuta se Amaretto-kahvin kanssa varoen. 
  • Kunnes keksit ovat kostuneet lisää kerma-mascarponeseos. 
  • Valmista toinen kerros samoin. 
  • Laita pinnalle tasaisesti kermaseos ja ripottele päälle kaakaojauhetta siivilän läpi. 
  • Laita kelmun alle jääkaappiin useamman tunnin ajaksi.
  • Ripottele päälle suklaalastuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)