Bobotie jauhelihasta


Bobotie on etelä-afrikkalainen perinneruoka. Jännästi mausteinen ja valmistuu uunissa, kohtuullisen helposti.

Jauhelihaa 500 g lammasta, nautaa, porsasta
Sipuli 1 kpl
Valkosipulia 2 kynttä
Vaaleaa leipää 1 siivu
Maitoa 2 dl
Kananmunia 2 kpl
Mantelilastuja 1 rkl
Mango- tai aprikoosisosetta 1 rkl
Tummaa sokeria 1 rkl
Sitruunanmehua 0.5 rkl
Öljyä 1 rkl
Valkoviinietikkaa 3 rkl
Currya 2 tl
Chayennepippuria ripaus
Pippuria myllystä
Suolaa 0.5 tl
Laakerinlehtiä 2 kpl
  • Hienonna sipulit. 
  • Poista leivästä kuoriosa, murustele ja liota se 1 dl:aan maitoa. 
  • Ruskista jauheliha öljyssä. 
  • Lisää sekaan sipulit. 
  • Lisää jauhelihan sekaan mausteet. 
  • Lisää myös viinietikka, sitruunamehu ja mango- tai aprikoosisose. 
  • Kaada sekaan pehmennyt leipä ja sekoita. 
  • Levitä jauhelihaseos voideltuun uunivuokaan. 
  • Laita lihan pinnalle mantelilastuja. 
  • Vatkaa munat ja 1 dl maitoa keskenään ja kaada jauhelihan päälle. 
  • Laita pinnalle muutama laakerinlehti. 
  • Paista 175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)