Bobotie on etelä-afrikkalainen perinneruoka. Jännästi mausteinen ja valmistuu uunissa, kohtuullisen helposti.
Jauhelihaa 500 g lammasta, nautaa, porsasta
Sipuli 1 kpl
Valkosipulia 2 kynttä
Vaaleaa leipää 1 siivu
Maitoa 2 dl
Kananmunia 2 kpl
Mantelilastuja 1 rkl
Mango- tai aprikoosisosetta 1 rkl
Tummaa sokeria 1 rkl
Sitruunanmehua 0.5 rkl
Öljyä 1 rkl
Valkoviinietikkaa 3 rkl
Currya 2 tl
Chayennepippuria ripaus
Pippuria myllystä
Suolaa 0.5 tl
Laakerinlehtiä 2 kpl
- Hienonna sipulit.
- Poista leivästä kuoriosa, murustele ja liota se 1 dl:aan maitoa.
- Ruskista jauheliha öljyssä.
- Lisää sekaan sipulit.
- Lisää jauhelihan sekaan mausteet.
- Lisää myös viinietikka, sitruunamehu ja mango- tai aprikoosisose.
- Kaada sekaan pehmennyt leipä ja sekoita.
- Levitä jauhelihaseos voideltuun uunivuokaan.
- Laita lihan pinnalle mantelilastuja.
- Vatkaa munat ja 1 dl maitoa keskenään ja kaada jauhelihan päälle.
- Laita pinnalle muutama laakerinlehti.
- Paista 175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)