Wienerschnitzel tai Wieninleike. Nimi viittaa Wieniin, kaupunkiin missä harrastetaan korkeampaa aariaa ja kulttuuria. Siellä on linnoja ja kohtuullisen rentoja ihmisiä. En minä muuten näistä mitään tiedä, mutta kauniimpi Sankala on asunut siellä joskus.
Tämä pihvi tehdään vasikanlihasta oikeasti. Kuitenkin se leike onnistuu oikeasti myös kunnolla hakatusta possusta. Tarkoitan nyt lihanuijalla, vapaasti kasvaneesta siasta. Tarkennus ja vitsi. Mutta tärkeää on että poistat lihasta kaiken rasvan ja kalvon, kummassakin tapauksessa.
Nuiji erittäin ohueksi ja loistava Herkkusuun lautasella blogi oli oikeassa, kaksinkertainen leivitys. VINK! Juustonaksujen ystävät! Kokeilkaa vetää toinen sillä. Murskaa juustonaksut jauhoksi ja paista. Tulee hieno! Wieninleike eli Wienerschnitzel valmistuu näin....
Vasikan- tai porsaan ulkofilettä
Pippuria
Suolaa
Leivitykseen.
Vehnäjauhoja 0.5 dl
Kananmunia 2 kpl
Korppujauhoja tai juustonaksuja 1 dl
Voita
Ja lopuksi.
Sitruuna 1 kpl
Kapsriksia riittävästi, oman maun mukaan
Anjovisfileitä
Liha ajoissa huoneenlämpöön. Esivalmistele kuorrutus. Yhdelle lautaselle munat, jotka rikotaan ja sekoitetaan keltuainen ja valkuainen rikki. Seuraavalle lautaselle vehnäjauhot. Kolmannelle lautaselle korppujauhot. Suolaa ja valkopippuroi lihat. Laita runsaasti voita pannulle. Kääntele lihat ensin vehnäjauhoissa, nosta rikottuun kananmunaan ja vielä lopuksi korppujauhoihin. Kunnolla ja molemmin puolin. Laita leivitetyt lihat kelmuun odottamaan hetkeksi. Paista liha keskilämmöllä, niin että porsaanliha on täysin kypsää ja vasikanlihaan saa jäädä hieman verestävää lihaa. Laita folion sisään vetäytymään hetkeksi. Tärkeätä on kullankertainen väri ja lihan kypsyys. Tarjoile mieleisesi perunoiden kanssa. Tämä toimii ihan kaikkeen. Choron-majoneesi ehdottomasti ja anjovisfileet, peruna. Mitä vielä, salaatti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)