Lähes alkuperäiset Runebergin tortut


Tässä Runebergin torttujen reseptissä mennään lähes alkuperäisen ohjeen mukaan. Kun valmistat vielä mantelijauheen blenderissä itse, ollaan todella lähellä. Todella hieno maku ja kostutus osuu täydellisesti kohdilleen.

Pohja:

Piparkakkuja 100 g
Mantelijauhetta 2.5 dl
Vehnäjauhoja 3 dl
Leivinjauhetta 2 tl
Kardemummaa 1 rkl
Vaniljasokeria 1 rkl
Voita 250 g
Sokeria 3 dl
Kananmunia 4 kpl
Kuohukermaa 2 dl

Sekoita kaikki Runebergin torttujen kuivat aineet ensin kunnolla keskenään.
Kostutukseen:

Vettä 2.5 dl
Sokeria 2.5 rkl
Punssia 5 rkl

Koristeeksi vadelmahilloa
Tomusokeria ja vettä sokerikuorrutukseen
  • Jauha piparkakut kunnolla jauheeksi. Murskaa perunanuijalla tai aja tehosekoittimen avulla. 
  • Lisää kaikki kuivat aineet keskenään ja sekoita kunnolla. 
  • Huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdotetaan kunnolla. 
  • Lisää sekaan munat yksitellen ja samalla vatkaten. 
  • Lisää jauhoja ja kermaa vuoroittain ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Maistele, mutta jätä torttuihin. ;)
  • Varaa suuria muffinssivuokia ja lisää taikinaa hieman yli puolen välin. 
  • Paista uunissa 200 asteessa noin hieman alle 0.5 tuntia. 
  • Varmista kypsyys. 
  • Laita tortut hetkeksi leivinliinan alle. 
  • Valmista kostutus. 
  • Laita vesi ja sokeri kattilaan ja kuumenna. Kunnes sokeri on sulanut, jäähdytä ja lisää punssi.
  • Valmista sokerikuorrute tai osta valmiina kaupasta. 
  • Vettä ja tomusokeria, sekoita keskenään. Huomaat kyllä kun on sopivan notkeata. Lisää siis vettä vähitellen.
  • Irroita tortut vuokasta.
  • Kostuta molemmilta puolilta nopeasti. Ylä- ja alapuoli ja ihan muutama sekunti.
  • Laita hilloa nokare pinnalle.
  • Lisää sokerikuorrutetta hillon ympärille.
  • Laita hetkeksi jääkaappin, kelmun alle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)