Lasagnelevyjä
Porkkana 2 kpl
Sipulia 3 kpl pientä
Valkosipulia 4 kynttä
Pekonia 140 g
Kanelia 0.5 tl
Oliiviöljyä
Jauhelihaa 500 g
Mutti tomaattimurska 2 tlk
Punaviiniä 2 dl
Ranskankerma 2 tlk
Maitoa 1 dl
Mozzarella
Parmesanjuustoa raastettuna 2 dl
Timjamia 1 tl
Basilika 1 tl
Oregano 1 tl
- Pilko porkkanat, sipulit erittäin pieniksi lohkoiksi.
- Paista pannulla paketillinen pieneksi pilkottua pekonia, mausta jauhetulla kanelilla.
- Lisää pannulle hieman oliiviöljyä ja kuullota porkkana+sipulit.
- Lisää jauheliha pannulle ja paista kypsäksi.
- Mausta suolalla, mustapippurilla, kuivatulla timjamilla, basilikalla ja oreganolla.
- Kaada pannulle 2 tölkkiä Mutti Polpa -tomaattimurskaa ja 2 dl punaviiniä. Tarkista maku, ja tarvittaessa lisää suolaa. Tärkeää on että hauduttelet hetken rauhassa. Lisää vettä tarvittaessa hieman, ei saa olla liian kuivaa.
- Valmista juustokastike. Raasta parmesan ja lisää kattilaan ranskankerman kanssa.
- Anna juuston sulaa ja lisää maito jatkuvasti sekoittaen. Mausta suolalla.
- Voitele uunivuoka ja lado kaikki vuorotellen, aloittaen tomaattikastikkeesta.
- Jätä ylimpään kerrokseen tomaatti-jauhelihaseos ja hieman juustokastiketta.
- Pinnalle mozzarellaraastetta.
- Kypsennä 200 asteessa noin 30-40 minuuttia.
- Anna hieman vetäytyä kasaan ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)