Sisilialainen lasagne

Sisilia on italiassa, siellä missä mafia hoitelee hommat. Mutta tarvitsee rankka työ kunnon eväät! Olkaa hyvä. Olisko Cosa Nostra lasagne parempi nimi? Hyvää kuitenkin!

Lasagnelevyjä
Porkkana 2 kpl
Sipulia 3 kpl pientä
Valkosipulia 4 kynttä
Pekonia 140 g
Kanelia 0.5 tl
Oliiviöljyä
Jauhelihaa 500 g
Mutti tomaattimurska 2 tlk
Punaviiniä 2 dl
Ranskankerma 2 tlk
Maitoa 1 dl
Mozzarella
Parmesanjuustoa raastettuna 2 dl
Timjamia 1 tl
Basilika 1 tl
Oregano 1 tl
  • Pilko porkkanat, sipulit erittäin pieniksi lohkoiksi. 
  • Paista pannulla paketillinen pieneksi pilkottua pekonia, mausta jauhetulla kanelilla. 
  • Lisää pannulle hieman oliiviöljyä ja kuullota porkkana+sipulit. 
  • Lisää jauheliha pannulle ja paista kypsäksi. 
  • Mausta suolalla, mustapippurilla, kuivatulla timjamilla, basilikalla ja oreganolla. 
  • Kaada pannulle 2 tölkkiä Mutti Polpa -tomaattimurskaa ja 2 dl punaviiniä. Tarkista maku, ja tarvittaessa lisää suolaa. Tärkeää on että hauduttelet hetken rauhassa. Lisää vettä tarvittaessa hieman, ei saa olla liian kuivaa. 
  • Valmista juustokastike. Raasta parmesan ja lisää kattilaan ranskankerman kanssa. 
  • Anna juuston sulaa ja lisää maito jatkuvasti sekoittaen. Mausta suolalla. 
  • Voitele uunivuoka ja lado kaikki vuorotellen, aloittaen tomaattikastikkeesta. 
  • Jätä ylimpään kerrokseen tomaatti-jauhelihaseos ja hieman juustokastiketta. 
  • Pinnalle mozzarellaraastetta. 
  • Kypsennä 200 asteessa noin 30-40 minuuttia. 
  • Anna hieman vetäytyä kasaan ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)