Kampasimpukkaa, pekonia ja salaattia


Kampasimpukkaa pidetään hieman paremman piirin ruokana. Mutta se on todella harhaa. Se tuntuu arvokkaalta maksettaessa kuitenkin se tuska unohtuu silloin, kun saat sen oikein valmistettuna suuhun. Salaattiin sopii kuin tikka numero kymmeneen. Osui! Pekonia ja kampasimpukkaa salaatissa.

Kampasimpukoita
Salaattia
Pekonia 100 g
Salviaa
Tummia linssejä tai papuja 1 tlk
Suolaa
Pippuria
Sitruunanmehua 2 rkl
Oliiviöljyä 4 rkl
  • Sulata simpukat ajoissa jääkaapissa. Huuhtele salaatit ja asettele lautaselle. 
  • Paista pekonit pannulla kohtalaisen rapeaksi. 
  • Kuullota salvianlehtiä pekonin rasvassa nopeasti. 
  • Kuivata talosupaperin päällä pekonit ja salvianlehdet. 
  • Valmista kastike. Sekoita oliiviöljyä ja sitruunanmehua keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Mausta kampasimpukat suolalla ja jauhetulla pippurilla kauttaaltaan ja paista kuumalla pannulla öljyssä, noin 1.5 minuuttia molemmin puolin. Kunnes pinta on kullanruskea ja hieman rapea, niin hyvä.
  • Valuta linssit tai pavut ja kuumenna nopeasti pannulla.
  • Lisää pavut tai linssit salaatin päälle ja asettele kampasimpukat seuraavaksi. 
  • Pekonia ja salvianlehtiä koristeeksi. 
  • Lorottele kastiketta päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)