Tex Mex on alkujaan amerikkalaista keittiötä, missä vaikutteet makuun on otettu mexicosta. Joten tällä lasagnella haetaan sitä makumaailmaa. Ei ainoastaa haeta, vaan sen voit kokea.
Lasagnelevyjä 1 pkt
Jauhelihaa 800 g
Tomaattimurskaa 500 g
Vettä 1-2 dl
Valkosipulia 5 kynttä
Voita 2 rkl
Punaista maitoa 1 litra
Kermaa 1 dl
Chilijauhetta 1-2 tl
Punaista chiliä 0.5 rkl
Paprikajauhetta 1-2 tl
Suolaa minus 1 tl
Rouhittua pippuria
Tacomaustepussi Extra Hot
Muskottia jauheena plus 1 tl
Valkopippuria plus 1 tl
Vehnäjauhoja 1 dl
Parmesanjuustoa 1 dl
Pizzajuustoa raasteena n. 150 g
- Paista ensin hieman murskatut valkosipulit rasvassa pannulla.
- Paista jauhelihat kypsäksi ja mausta suolalla, tacojauheella, kuivatulla chilillä, paprikajauheella ja tuoreella pilkotulla chilillä.
- Lisää sekaan tomaattimurska sekä vesi. Anna kiehua hetken ja kerätä makua ja koostumusta pienellä lämmöllä.
- Valmista kastike. Sulata voi ja sekoita vuorotellen jauhoja sekä maitoa rivakasti pienissä erissä. Kun neste kiehuu lisää juustoraaste sulamaan.
- Mausta muskotilla ja valkopippurilla.
- Voitele uunivuoka ja laita uuni 200 asteeseen.
- Kasaa lasagne aloittaen pohjalle jauheliha, lasagnelevyt, kastike. Toista näin noin 4 kerrosta.
- Laita päälimmäiseksi vielä kastike ja runsaaasti juustoraastetta.
- Paista uunin keskitasolla n. 45-55 minuuttia.
- Anna hetki vetäytyä ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)