Munkkitaikinaresepti, pullataikinaresepti


Munkkitaikinaresepti tai pullataikinaresepti onnistuneimpiin munkkeihin tai pulliin. Reilusti vain sokeria pinnalle ja syödään hieman lämpimänä. Ei vaikea, mutta paistaminen on tarkkaa. Kuorruta mieleiseksi. Mikäli leivot pyöreitä pullia, niin paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Raesokeria ja voita pinnalle ennen paistamista.

Maitoa 2 dl
Maitorahkaa 250 g
Hiivaa 50 g
Sokeria 2 dl
Kardemumma 1 rkl
Vaniljasokeria 0.5 rkl
Kananmunia 1 kpl
Vehnäjauhoja
Voita 1 dl
  • Lämmitä maito kattilassa. 
  • Lisää maitorahka ja hiiva. Sekoita jatkuvasti, älä kiehauta. 
  • Lisää sokeri, kardemumma, vaniljasokeri ja kananmuna. 
  • Kaada seos kulhoon ja lisää vehnäjauhoja vähitellen noin 10 dl. 
  • Sulata voi ja kaada taikinaan. Vaivaa sulanut voi taikinaan. 
  • Kohota taikina vedottomassa paikassa liinan alla. 
  • Kunnes taikina on kohonnut noin kaksinkertaiseksi, pyöritä taikina pitkoksi. 
  • Vaivaa ilmakuplat pois. Leikkaa siivuiksi ja pyörittele pullien muotoon. 
  • Paina sormella reikä keskelle ja valmista donitsin muotoon. 
  • Paista kuuman kookosrasvan tai öljyn kanssa noin 1 min per puoli. 
  • Laita talouspaperin päälle hetkeksi ja sokeroi munkit. 
VINKKI! Öljy on tarpeaksi kuumaa jos tiputat vaaleata leipää nokareen ja se on n. 1 minuutin aikana kullanruskea, paistolämpötila on sopiva. Huomaa! Rasva on kuumaa ja pidä leimahduksen takia kattilankansi lähellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)