Onnistunut munakas #someresepti


Tässä taas ja munakkaasi ei ole tämän jälkeen entisellään. H. Alenin munakasresepti. Vaatii notkeaa rannetta. Oikein, munakasohje kuinka se tehdään oikein.

Kananmunia huoneenlämmöstä 4 kpl
Suolaa ripaus
Pippuria
Kermaa loraus
Voita paistamiseen kohtalainen nokare
  • Riko kananmunat tasaisella pinnalla. Miksi? Ei tarvitse noukkia kulhosta kuoria. 
  • Riko munat varovasti kulhossa, keltuaiset ja valkuaiset keskenään. 
  • Ripaus suolaa ja rouhaisu pippuria. 
  • Kermaa alle 0.5 dl. 
  • Sekoita varovasti keskenään, vaaleankeltaiseksi kastikkeeksi. Älä vatkaa vaan kevyesti.
  • Paistinpannu todella kuumaksi. 
  • Voita pannuun ja kun rasva alkaa poreilemaan niin munat pannulle. 
  • Laske viiteenkymmeneen viiteen. Ne on hieman kuin sekunteja. Just passeli aika. 
  • Hieman voit paistinlastalla alkuun sekoitella mutta se hyytyminen tapahtuu kuitenkin. 
  • Ravistele pannua levyllä koko ajan sivusuunnassa. Eli pidä munamassa liikkeessä. 
  • Kun aika on  täynnä, onnistut kaatamaan hienosti lautaselle tarjolle, niin täydellisen maukkaan munakkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)