Tässä taas ja munakkaasi ei ole tämän jälkeen entisellään. H. Alenin munakasresepti. Vaatii notkeaa rannetta. Oikein, munakasohje kuinka se tehdään oikein.
Kananmunia huoneenlämmöstä 4 kpl
Suolaa ripaus
Pippuria
Kermaa loraus
Voita paistamiseen kohtalainen nokare
- Riko kananmunat tasaisella pinnalla. Miksi? Ei tarvitse noukkia kulhosta kuoria.
- Riko munat varovasti kulhossa, keltuaiset ja valkuaiset keskenään.
- Ripaus suolaa ja rouhaisu pippuria.
- Kermaa alle 0.5 dl.
- Sekoita varovasti keskenään, vaaleankeltaiseksi kastikkeeksi. Älä vatkaa vaan kevyesti.
- Paistinpannu todella kuumaksi.
- Voita pannuun ja kun rasva alkaa poreilemaan niin munat pannulle.
- Laske viiteenkymmeneen viiteen. Ne on hieman kuin sekunteja. Just passeli aika.
- Hieman voit paistinlastalla alkuun sekoitella mutta se hyytyminen tapahtuu kuitenkin.
- Ravistele pannua levyllä koko ajan sivusuunnassa. Eli pidä munamassa liikkeessä.
- Kun aika on täynnä, onnistut kaatamaan hienosti lautaselle tarjolle, niin täydellisen maukkaan munakkaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)