Linnapaisti


Linnapaisti valmistuu helposti padassa. Tarkemmin en tämän naudanlihasta valmistetun paistin historiasta en osaa kertoa muuta kuin että se oli hyvää. Hieman arkista, hyvää liharuokaa.

Naudanpaistia (ulko- tai kulmapaistia) n. 1-1.5 kg
Voita 2 rkl
Vettä 3 dl
Sipuli 1 kpl
Valkopippuria plus 5 kpl
Maustepippuria plus 5 kpl
Laakerinlehti 2 kpl
Etikkaa 1 rkl
Konjakkia 2 rkl
Siirappia vajaa 1 rkl
Anjovista fileenä 1 prk liemineen
Kermaa 2 dl
  • Ota paisti ajoissa huoneenlämpöön. 
  • Ruskista paisti kauttaaltaan voin kanssa. 
  • Lisää joukkoon vesi, konjakki, siirappi, pilkottu sipuli, mausteet ja anjovis liemineen. 
  • Hauduta kannen alla noin 2 tuntia, sisälämpötila lihalle noin 75 on hyvä. 
  • Kääri paisti folioon. 
  • Siivilöi liemi ja lisää kerma. 
  • Suurusta pienellä määrällä jauhoja kastikkeeksi. 
  • Leikkaa lihasta ohuita siivuja lautaselle. 
  • Tarjoile esimerkiksi perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)