Raikas porkkanakakku


Porkkanakakkuohje johdattelee sinut hienoon, kosteahkoon kakkupohjaan. Vielä kun kuorrutukseen tulee raastettua appelsiininkuorta sekä tuorejuustoa, Uotisen Jomppakin sanois että ei huano!

Pohja:

Porkkanoita n. 300 g
Voita 100 g
Kananmunia 4
Sokeria 3 dl
Vehnäjauhoja 4 dl
Vaniljasokeria 1 tl
Leivinjauhetta 2 tl
Kardemumma 2 tl

Kuorrutus:

Voita 50 g sulatettuna
Tuorejuustoa, maustamatonta pkt 200 g
Tomusokeria 1.5 dl
Appelsiinin raastettu kuori 1
  • Kuori ja raasta porkkanat. 
  • Sulata voi kattilassa tai mikrossa. 
  • Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. 
  • Lisää sekaan porkkanaraaste ja sulanut voi.
  • Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. 
  • Lisää ne munasokeri seokseen. 
  • Sekoita tasaiseksi taikinaksi. 
  • Voitele kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. 
  • Paista 175 asteisessa uunissa, alatasolla n. 30 minuuttia. Tarkista kypsyys. 
  • Anna kakku jäähtyy hetken. 
  • Valmista kuorrutus. 
  • Pese appelsiini lämpimällä vedellä ja raasta kuori. 
  • Sulata voi ja lisää kaikki raaka-aineet. 
  • Sekoita tasaiseksi massaksi. 
  • Levitä kuorrutus kakun pinnalle. 
  • Laita hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)