Porkkanakakkuohje johdattelee sinut hienoon, kosteahkoon kakkupohjaan. Vielä kun kuorrutukseen tulee raastettua appelsiininkuorta sekä tuorejuustoa, Uotisen Jomppakin sanois että ei huano!
Pohja:
Porkkanoita n. 300 g
Voita 100 g
Kananmunia 4
Sokeria 3 dl
Vehnäjauhoja 4 dl
Vaniljasokeria 1 tl
Leivinjauhetta 2 tl
Kardemumma 2 tl
Kuorrutus:
Voita 50 g sulatettuna
Tuorejuustoa, maustamatonta pkt 200 g
Tomusokeria 1.5 dl
Appelsiinin raastettu kuori 1
- Kuori ja raasta porkkanat.
- Sulata voi kattilassa tai mikrossa.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää sekaan porkkanaraaste ja sulanut voi.
- Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
- Lisää ne munasokeri seokseen.
- Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Voitele kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan.
- Paista 175 asteisessa uunissa, alatasolla n. 30 minuuttia. Tarkista kypsyys.
- Anna kakku jäähtyy hetken.
- Valmista kuorrutus.
- Pese appelsiini lämpimällä vedellä ja raasta kuori.
- Sulata voi ja lisää kaikki raaka-aineet.
- Sekoita tasaiseksi massaksi.
- Levitä kuorrutus kakun pinnalle.
- Laita hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)