Metsästäjänleipä


Metsästäjänleivästä on reseptejä niin montaa, kuin on metsätäjiäkin. Normaalisti suositaan porsaan jauhelihaa mutta eikös hirvenliha ole lähempänä metsästystä. Ellei villisikaa osu kohdille. Hyvä metsästäjänleipä valmistui siis hirvestä. Miksei myös muusta riistalihasta.

Musta-Pekka pippurijuustoa 0.5 pkt
Hirvenlihaa n. 400 g tai vastaavaa
Kermaa 2 dl
Suppilovahveroita, Kanttarelleja n. 200 g kuivaksi keitettynä
Chilirouhetta 1 tl
Suolaa 1 tl
Parmesanjauhetta 3 rkl
Vettä n. 1 dl
Valkopippuria
Rouhittua pippuria
Tuoretta vaaleaa leipää
Rucolaa
Porkkana
Valkosipuliaiolia
Voita
  • Puhdista ja paista sienet kuivaksi, pilkottuna. 
  • Paista lihat pienessä määrässä voita ja lisää sekaan Musta-Pekka pippurijuusto. 
  • Lorauta hieman vettä ja 2 dl kermaa. 
  • Lisää mausteet, sienet ja parmesanjauhe. 
  • Keitä pienellä lämmöllä n. 10 minuuttia. Maistele ja lisää suolaa tarvittaessa. 
  • Leikkaa leipä kohtuullisen isoksi ja halkaise. 
  • Laita pinnalle hieman voita ja grillaa, paista grillivastuksen alla tai pannulla lämpimäksi. 
  • Levitä valkosipuliaiolia kohtuullisesti pintaan ja laita hirvi-sienikastike päälle. 
  • Raasta porkkanaa ja tuoretta rucolan lehtiä päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)