Opin tämän reseptin ollessani Italian ruokakurssilla aikoinaan. Kulkee nimellä Toscanalainen sitruunakakku/piirakka. Tämä oli taannoin Pirkka lehdessä jossakin ruoka- vai reseptikisoissa. Mutta hyvää kun mikä. Ohut kuorrutus tekee tepposia! Ei haittaa. Se sulaa uunissa tasaiseksi. ;) Täyte!!!
Täyte:
Kananmunan keltuaisia 3 kpl
Maitoa 5 dl
Sokeria 100 g (n. 1 dl)
Sitruunan kuoriraaste 1 kpl Vehnäjauhoja 50 g (n. 1 dl)
Pohja ja kuori:
Vehnäjauhoja 200 g (n. 4 dl)
Leivinjauhetta 2 tl
Sokeria 100 g (n. 1 dl)
Kananmunia 2 kpl
Voita 100 g
- Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään.
- Laita kattilaan sokerit, sitruunan kuoriraaste.
- Esilämmitä maito mikrossa.
- Kuumenna sokeri ja kuoriraaste.
- Lisää maitoa ja jauhoja vuorotellen, jatkuvasti sekoittaen.
- Sekoita, kunnes täyte sakenee.
- Laita taikinan kuivat aineet sekaisin. Sekoita.
- Lisää kananmunat ja voi ja nyppimällä taikina sekaisin kunnolla.
- Laita taikina viileään hetkeksi.
- Rasvaa piirakkavuoka.
- Jaa taikina kahteen osaan.
- Kaulitse todella ohueksi ja siirrä pohja piirakkavuokaan.
- Valmista samoin kansi piirakalle.
- Kaada täyte pohjan päälle ja nosta kansi tasaisesti pinnalle.
- Paista 200 asteessa noin 0.5 tuntia.
- Anna jäähtyä hetken, ennen tarjoilua.
- Ripottele pinnalle tomusokeria runsaasti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)