Pippurinen hevospata


Hevosen lihaa haudutetaan riittävän kauan mureaksi kerman, valkosipulin sekä pippurin kanssa. Helppo valmistaa ja vielä helpompi syödä. Tarjoile perunamuusin kanssa tai kokeile Duchesse-perunoita.

Hevosen paistia n. 1 - 1.5 kg
Kermaa 4 dl
Musta-Pekka tuorejuustoa 1 kpl
Musta-Pekka ruokakerma 1 tetra
Soijaa 3 rkl
Salottisipulia 2 kpl
Valkosipulia 4 - 5 kynttä
Voita paistamiseen
Suolaa
Pippuria
  • Ota liha ajoissa huoneenlämpöön. 
  • Leikkaa paistista n. 3 - 4  cm kokoisia lohkoja. 
  • Kuullota sipulit voin kanssa ja lisää kannelliseen uunipataan. 
  • Lisää sekaan soija. 
  • Ruskista lihat kauttaaltaan voin kanssa. 
  • Siirrä uunipataan. 
  • Lämmitä hetki ja lisää kerma, Musta-Pekka tuorekerma ja vielä tuorejuusto. 
  • Kiehauta ja lisää suolaa ja pippuria reilusti. 
  • Laita uuniin 150 astetta ja hauduta siellä noin 2 tuntia kannen alla. 
  • Sekoita välillä. 
  • Pienennä lämpöä n. 100 asteeseen ja hauduta noin 1 tunti.
  • Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)