Crème Ninon samppanjahernekeitto


Crème Ninon samppanjahernekeitto ja tällä kerralla kuohuviinillä. Hienon makuinen ja miellyttävän pehmeä keitto sopii alkukeitoksi mainiosti. Samppanjalla maustettuna alkuperäisesti, mutta maku ei kärsi ollenkaan myös kuohuviinin kanssa.

Herneitä pakaste tai tuoreena 600 g
Salottisipulia 2
Peruna 1 kpl
Valkosipulia 3 kynttä
Voita 1 rkl
Kanalientä/kasvislientä 7 dl
Provencen yrttiseosta 2 rkl
Kermaa
Kuohuviiniä
  • Valmista ensin liemi. 
  • Kuori perunat ja sipulit ja pilko. 
  • Kuullota sipulit voissa hetki ja lisää perunalohkot. Kypsennä hetki samalla sekoittaen. 
  • Lisää herneet, mausteet ja liemi. 
  • Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. 
  • Soseuta keitto sauvasekoittimella tai blenderillä. 
  • Kaada siivilän läpi ja painele neste irti. 
  • VINKKI! Saat hieman paksumpaa jos lisäät siivilästä noin puolet takaisin keittoon. 
  • Aja uudestaan blenderillä tasaiseksi liemeksi. 
  • Vatkaa kerma kevyesti vaahdoksi.
Laita keitto lautaselle, lisää nokare kermaa keskelle ja kaada pieni loraus samppanjaa tai kuohuviiniä päälle. Sekoita lautasella.

VINKKI! Aito kunnollinen ruisleipä paljaaltaan muodostaa täydellisen makuparin.

1 kommentti:

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)