Lasagnelevyjä n. 12-15 kpl
Jauhelihaa + 400 g
Sipuli 1 kpl
Porkkanoita 2-3 kpl
Selleriä n. 150 g
Valkosipulinkynsiä 3 kpl
Öljyä paistamiseen
Tomaattimurskaa 1 tlk
Suolaa 1 tl
Mustapippuria 1 tl
Chilijauhetta 1 tl
Pizzamaustetta tai yrttiseosta 1 rkl
Paprikajauhetta + 1 tl
Vettä n. 1 dl
- Kuori ja raasta porkkanat ja selleri.
- Pilko sipuli ja murskaa valkosipuli.
- Paista jauheliha eri pannulla.
- Kuullota sipulit, porkkana ja selleri muutaman minuutin ajan öljyssä.
- Lisää paistettu jauheliha joukkoon.
- Lisää tomaattimurska, vesi ja mausteet. Anna hautua noin 10 minuuttia pienellä lämmöllä.
- Valmista juustokastike.
Emmentaljuustoraastetta 100 g
Vehnäjauhoja 0.5 dl
Voita
Mustapippuria
Suolaa 1 tl
Muskottijauhetta 1 tl
- Sulata voi ja lisää 2 dl maitoa ja jauhot. Sekoita jatkuvasti ja lisää maitoa vähitellen. Samalla kiehauttaen ja sekoittaen.
- Lisää juusto ja mausteet. Kunnes juusto on sulanut, siirrä juustokastike sivuun.
- Voitele uunivuoka.
- Lisää pohjalle jauheliha-tomaattikastiketta.
- Lasagnelevyt limittäin ja päälle juustokastiketta.
- Toista näin 3-4 kerrosta.
- Laita päälle runsaasti juustoraastetta.
- Paista 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
- VINKKI! Mikäli juustoraaste uhkaa tummua liikaa, laita foliota kanneksi.
- Anna lasagnen "vetäytyä" hetki ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)