Lasagne, juuri se oikea

Lasagneresepti mitä voin suositella. Raasteena porkkanat ja selleri. Kunnolla kuullotettu ja pehmennetty sipulien kanssa ensin ja vielä kohtalainen haudutus. Päälle runsaasti juustoa. Oikeasti, ihan jytä lasagneruoka.

Lasagnelevyjä n. 12-15 kpl
Jauhelihaa + 400 g
Sipuli 1 kpl
Porkkanoita 2-3 kpl
Selleriä n. 150 g
Valkosipulinkynsiä 3 kpl
Öljyä paistamiseen
Tomaattimurskaa 1 tlk
Suolaa 1 tl
Mustapippuria 1 tl
Chilijauhetta 1 tl
Pizzamaustetta tai yrttiseosta 1 rkl
Paprikajauhetta + 1 tl
Vettä n. 1 dl
  • Kuori ja raasta porkkanat ja selleri.
  • Pilko sipuli ja murskaa valkosipuli.
  • Paista jauheliha eri pannulla.
  • Kuullota sipulit, porkkana ja selleri muutaman minuutin ajan öljyssä.
  • Lisää paistettu jauheliha joukkoon.
  • Lisää tomaattimurska, vesi ja mausteet. Anna hautua noin 10 minuuttia pienellä lämmöllä.
  • Valmista juustokastike.
Punaista maitoa 1 litra
Emmentaljuustoraastetta 100 g
Vehnäjauhoja 0.5 dl
Voita
Mustapippuria
Suolaa 1 tl
Muskottijauhetta 1 tl
  • Sulata voi ja lisää 2 dl maitoa ja jauhot. Sekoita jatkuvasti ja lisää maitoa vähitellen. Samalla kiehauttaen ja sekoittaen.
  • Lisää juusto ja mausteet. Kunnes juusto on sulanut, siirrä juustokastike sivuun.
  • Voitele uunivuoka. 
  • Lisää pohjalle jauheliha-tomaattikastiketta. 
  • Lasagnelevyt limittäin ja päälle juustokastiketta. 
  • Toista näin 3-4 kerrosta.
  • Laita päälle runsaasti juustoraastetta.
  • Paista 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. 
  • VINKKI! Mikäli juustoraaste uhkaa tummua liikaa, laita foliota kanneksi.
  • Anna lasagnen "vetäytyä" hetki ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)