Lampaanpaistia tai karitsanpaistia missä on hieman sitruunainen ja yrttinen makuvivahde. Pekoni pinnassa pitää paistin mehevänä. Herkullinen paisti vaikka pyhäpäivän aterialle.
Yrttinen lampaanpaisti/karitsanpaisti
Lampaan paistilihaa
Pekonia
Basilikaa
Sipulia 0.5 kpl
Rosmariinia
Sitruunanmehu 4-5 rkl
Valkosipulin kynsiä 5 kpl
Merisuolaa
Suolaa
Pippuria
Oliiviöljyä
- Poista lihasta kalvot. Kuivaa liha talouspaperilla.
- Hiero karkeata merisuolaa voimakkaasti lihan pintaan. Rouhi myös pippuria myllystä.
- Pilko basilika pieneksi.
- Pilko puolikas sipuli.
- Riivi rosmariinista yhden oksan neulaset ja pilko.
- Sitruunanmehua 4-5 rkl kulhoon ja lisää oliiviöljyä 2 rkl.
- Pilko valkosipulit myös pieneksi ja sekoita kaikki kunnolla blenderissä tai sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.
- Vedä lampaanlihaan syviä viiltoja ja laita yrttitäyte sisään viiltoihin.
- Lisää vielä pekoninsiivuja lihan päälle.
- Laita uunivuokaan pohjalle ripaus oliiviöljyä.
- Siirrä paisti vuokaan ja kypsennä 225 asteessa niin kauan kunnes sisälämpötila on 72 astetta.
- Valele paistinlientä lihan pinnalle noin 0.5 tunnin välein.
- Kääri paisti tiukasti folioon hetkeksi.
- Leikkaa todella ohuita siivuja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)