Yrttinen lampaanpaisti


Lampaanpaistia tai karitsanpaistia missä on hieman sitruunainen ja yrttinen makuvivahde. Pekoni pinnassa pitää paistin mehevänä. Herkullinen paisti vaikka pyhäpäivän aterialle.

Yrttinen lampaanpaisti/karitsanpaisti
Lampaan paistilihaa
Pekonia
Basilikaa
Sipulia 0.5 kpl
Rosmariinia
Sitruunanmehu 4-5 rkl
Valkosipulin kynsiä 5 kpl
Merisuolaa
Suolaa
Pippuria
Oliiviöljyä
  • Poista lihasta kalvot. Kuivaa liha talouspaperilla. 
  • Hiero karkeata merisuolaa voimakkaasti lihan pintaan. Rouhi myös pippuria myllystä. 
  • Pilko basilika pieneksi. 
  • Pilko puolikas sipuli. 
  • Riivi rosmariinista yhden oksan neulaset ja pilko. 
  • Sitruunanmehua 4-5 rkl kulhoon ja lisää oliiviöljyä 2 rkl. 
  • Pilko valkosipulit myös pieneksi ja sekoita kaikki kunnolla blenderissä tai sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. 
  • Vedä lampaanlihaan syviä viiltoja ja laita yrttitäyte sisään viiltoihin. 
  • Lisää vielä pekoninsiivuja lihan päälle.
  • Laita uunivuokaan pohjalle ripaus oliiviöljyä. 
  • Siirrä paisti vuokaan ja kypsennä 225 asteessa niin kauan kunnes sisälämpötila on 72 astetta.
  • Valele paistinlientä lihan pinnalle noin 0.5 tunnin välein. 
  • Kääri paisti tiukasti folioon hetkeksi. 
  • Leikkaa todella ohuita siivuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)