Tässä on todellinen vaihtoehto joulukinkulle. Porsaanliha taipuu moneksi ja nyt kastike laittaa sinut sinne, mistä koko jouluhössötys on alkanut. Intialaisin maustein joulukinkku ja pulled pork tyylinen porsaanlihamättö!
Lihaan:
Porsaan niskaa n. plus 1 250 kg tai vaihtoehtoisesti kinkku
Merisuolaa
Rouhittua pippuria
Chiliä, rouheena
- Hiero lihan pintaan voimakkaasti karkeata merisuolaa, chilirouhetta ja pippuria.
- Laita jääkaappiin maustumaan, kelmun alle yön yli.
- Paista kuten joulukinkku.
- Jos valmistat porsaan niskasta tai kasslerlihasta niin
- Laita uuniin 150 astetta. Ota maustunut liha ajoissa huoneenlämpöön, vähintäin puoleksi tunniksi.
- Ota nyt jääkaapista huoneenlämpöön liha vähintäin puoleksi tunniksi, saa olla hieman enemmän.
- Paista keskitasolla noin 1 tunti.
- Valmista mahtava kastike.
#Pirkka paseerattua tomaattia purkki, 500 g
Vettä 2 dl
Valkosipulia 5 kynttä
Jeeraa, Juustokuminaa 1 tl
Suolaa 1 tl
Kanelitanko 1 kpl
Kardemummaa 1 tl
Inkivääriä jauhettuna 1 tl
Tummaa siirappia 2 reilua tl
Punaviinietikkaa 2 rkl
- Kaada kattilaan paseerattu tomaatti ja vesi.
- Lisää kaikki mausteet. Anna pienellä lämmöllä poreilla kaikki noin 45 minuuttia.
- Sekoita kastiketta välillä.
- Lisää siirappi ja punaviinietikka.
- Anna makujen tasaantua vielä noin 15 minuuttia. Valele kastiketta lihan päälle.
- Valele lientä noin 30 minuutin välein.
- Pulled pork vaatii noin 5 tunnin ajan olla uunissa.
- Nyt ota liha ja haarukka ja "riivi" paloja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)