Erilainen joulukinkku, itämainen Pulled pork!


Tässä on todellinen vaihtoehto joulukinkulle. Porsaanliha taipuu moneksi ja nyt kastike laittaa sinut sinne, mistä koko jouluhössötys on alkanut. Intialaisin maustein joulukinkku ja pulled pork tyylinen porsaanlihamättö!

Lihaan:

Porsaan niskaa n. plus 1 250 kg tai vaihtoehtoisesti kinkku
Merisuolaa
Rouhittua pippuria
Chiliä, rouheena
  • Hiero lihan pintaan voimakkaasti karkeata merisuolaa, chilirouhetta ja pippuria. 
  • Laita jääkaappiin maustumaan, kelmun alle yön yli.  
  • Paista kuten joulukinkku.
  •  Jos valmistat porsaan niskasta tai kasslerlihasta niin
  • Laita uuniin 150 astetta. Ota maustunut liha ajoissa huoneenlämpöön, vähintäin puoleksi tunniksi. 
  • Ota nyt jääkaapista huoneenlämpöön liha vähintäin puoleksi tunniksi, saa olla hieman enemmän. 
  • Paista keskitasolla noin 1 tunti. 
  • Valmista mahtava kastike.
Kastikkeeseen:

#Pirkka paseerattua tomaattia purkki, 500 g
Vettä 2 dl
Valkosipulia 5 kynttä
Jeeraa, Juustokuminaa 1 tl
Suolaa 1 tl
Kanelitanko 1 kpl
Kardemummaa 1 tl
Inkivääriä jauhettuna 1 tl
Tummaa siirappia 2 reilua tl
Punaviinietikkaa 2 rkl
  • Kaada kattilaan paseerattu tomaatti ja vesi. 
  • Lisää kaikki mausteet. Anna pienellä lämmöllä poreilla kaikki noin 45 minuuttia. 
  • Sekoita kastiketta välillä. 
  • Lisää siirappi ja punaviinietikka. 
  • Anna makujen tasaantua vielä noin 15 minuuttia. Valele kastiketta lihan päälle. 
  • Valele lientä noin 30 minuutin välein. 
  • Pulled pork vaatii noin 5 tunnin ajan olla uunissa. 
  • Nyt ota liha ja haarukka ja "riivi" paloja. 
VINKKI! Syö Hot Dog-sämpylöiden kanssa. Syö perunamuusin kanssa. Laita pitaleipien väliin. Kokeile kastikkeen kanssa tortillaan. Ja kinkku on maustunut hieman hienommin, Itämaan tietäjien ruoka genreä mukaellen. Jos valmistat joulukinkun niin ennen tarjoilua ja sinappihuntua valmistat kastikkeen ja lämmität.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)