Toscanan auringon alla on syntynyt hieno sitruunainen piirakka. Tämä on raikas ja makea. Kaksi hyvää yhdessä. Kävin taannoin Italialainen ruoka-kurssilla ja sieltä tarttui mukaan.
Täyte:
Kananmunia 3 kpl
Sokeria 100 g
Sitruuna 1 kpl
Maitoa 5 dl
Vehnäjauhoa 50 g
Pohja:
Vehnäjauhoja 200 g
Leivinjauhoja 2 tl
Voita 100 g
Kananmunia 2 kpl
Tomusokeria 100 g
- Laita uuni 200 asteiseksi.
- Valmista täyte.
- Laita kattilaan kananmunan keltuaiset.
- Lisää sokeri ja sitruunan raastettu kuori.
- Lämmitä mikroaaltouunissa maito.
- Kuumenna hiljalleen jatkuvasti sekoittaen.
- Lisää maito.
- Lisää vehnäjauho ja sekoita rivakasti niin kauan kunnes seos saostuu.
- Jäähdytä täyte.
- Valmista pohja.
- Sekoita kulhossa vehnäjauho, leivinjauho ja tomusokeri.
- Lisää huoneenlämpöiset kananmunat ja hieman pehmennyt voi.
- Sekoita kaikki sekaisin ja "nyppien" sormenpäillä lopuksi tasaiseksi taikinaksi.
- Jauhota leivinalusta ja ota puolet taikinasta.
- Kauli ohueksi ja asettele piirakkavuokaan pohjalle, niin että taikinaa on reilusti myös reunoilla.
- Kauli lopputaikina samoin.
- Lisää täyte piirakkapohjan päälle vuokaan.
- Nosta varovasti kansitaikina päälle ja siisti reunat.
- Paista 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.
- Jäähdytä kakku ja ripottele pinnalle tomusokeria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)