Toscanalainen sitruunakakku


Toscanan auringon alla on syntynyt hieno sitruunainen piirakka. Tämä on raikas ja makea. Kaksi hyvää yhdessä. Kävin taannoin Italialainen ruoka-kurssilla ja sieltä tarttui mukaan. 

Täyte:

Kananmunia 3 kpl
Sokeria 100 g
Sitruuna 1 kpl
Maitoa 5 dl
Vehnäjauhoa 50 g

Pohja:

Vehnäjauhoja 200 g
Leivinjauhoja 2 tl
Voita 100 g
Kananmunia 2 kpl
Tomusokeria 100 g
  • Laita uuni 200 asteiseksi. 
  • Valmista täyte. 
  • Laita kattilaan kananmunan keltuaiset. 
  • Lisää sokeri ja sitruunan raastettu kuori. 
  • Lämmitä mikroaaltouunissa maito. 
  • Kuumenna hiljalleen jatkuvasti sekoittaen. 
  • Lisää maito. 
  • Lisää vehnäjauho ja sekoita rivakasti niin kauan kunnes seos saostuu. 
  • Jäähdytä täyte. 
  • Valmista pohja. 
  • Sekoita kulhossa vehnäjauho, leivinjauho ja tomusokeri. 
  • Lisää huoneenlämpöiset kananmunat ja hieman pehmennyt voi. 
  • Sekoita kaikki sekaisin ja "nyppien" sormenpäillä lopuksi tasaiseksi taikinaksi. 
  • Jauhota leivinalusta ja ota puolet taikinasta. 
  • Kauli ohueksi ja asettele piirakkavuokaan pohjalle, niin että taikinaa on reilusti myös reunoilla.
  • Kauli lopputaikina samoin. 
  • Lisää täyte piirakkapohjan päälle vuokaan. 
  • Nosta varovasti kansitaikina päälle ja siisti reunat. 
  • Paista 200 asteessa noin 25-30 minuuttia. 
  • Jäähdytä kakku ja ripottele pinnalle tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)