Sitruunainen suklaarulla


Kun on puhetta suklaasta ja sisällä täydellinen kreemitäyte, usein puhutaan unelmatortusta. Tämä on lähellä sitä. Täytteeseen on nyt suklaarullassa tullut makua ja hieman raikkautta sitruunasta. Täydellinen, niin täydellinen leivos tyyliin valmistettu suklaarulla.

Täyte

Sitruuna 1 kpl
Sokeria 1.5 dl
Kananmunia 6
Kuohukermaa 2dl
Voita 50 g

Pohja

Vehnäjauhoja 0.5 dl
Perunajauhoja 1/4 dl
Sokeria 2 dl
Kaakaojauhoa 1 dl
Tummaa suklaata 70 g
Suolaa
  • Raasta yhden pestyn ison sitruunan kuori ja purista loput mehuksi. Ota kuoriraaste talteen.
  • Valmista täyte. 
  • Kaada sitruunamehu kattilaan ja lisää 1.5 dl sokeria. Kiehauta. 
  • Ota kananmunasta keltuaiset ja valkuaiset erilleen. 
  • Kaada sitruuna-sokeriliemi keltuaisten joukkoon ja sekoita voimakkaasti. 
  • Siirrä takaisin kattilaan ja sekoita kunnes seos sakenee. 
  • Lisää voi ja anna täytteen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  • Valmista pohja. 
  • Laita kulhoon raastetut sitruunankuoret ja 0.5 dl vehnäjauhoja. 
  • Lisää perunajauhoja 1/4 dl ja kaakaojauhetta 1 dl. Sekoita. 
  • Sulata suklaa. 
  • Vatkaa munanvalkuaiset ja hyppysellinen suolaa kovaksi vaahdoksi. 
  • Lisää sokeri vaahdon joukkoon ja sekoita. Lisää kuivat aineet joukkoon varovasti sekoittaen.
  • Laita uunipellille leivinpaperi ja kaada taikina ja levitä tasaiseksi. 
  • Paista 175 asteessa, keskitasolla n. 15 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. 
  • Laita leivinaperi pöydälle ja ripottele siihen runsaasti sokeria. 
  • Kumoa uunista tullut pohja tämän päälle. 
  • Anna pohjan jäähtyä kunnolla. 
  • Levitä täyte tasaisesti pohjan päälle. 
  • Rullaa varovasti kasaan. 
  • Laita rulla jääkaappiin muutaman tunnin ajaksi. 
  • Leikkaa annospaloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)