Raikas appelsiinikakku


Appelsiinikakku mistä löydät raikkautta aivan riittävästi. Hienon näköinen appelsiinilla karamellisoitu pinta. Ehdoton suositus on hieman lämpimänä, vaniljajäätelön kanssa. Alkuperäinen resepti on löytynyt joskus muinoin Yhteishyvä lehdestä. Mausteilla hieman kikkailin.

Täyte:

Appelsiinia 1 - 1.5 kpl
Appelsiinin mehu kahdesta appelsiinista
Sokeria 1 dl

Pohja:

Voita 100 g
Sokeria 2 dl
Appelsiini 1 kpl
Kananmuna 2 kpl
Ranskankerma 1 prk (200g)
Vehnäjauhoja 3 dl
Leivinjauhetta 1 tl
Kanelia 1 tl
Kardemumma 0.5 tl
  • Valmista ensin täyte
  • Pese appelsiinit lämpimällä vedellä. Leikkaa ohuiksi siivuiksi ja poista siemenet. 
  • Purista kahdesta appelsiinista mehut. 
  • Kiehauta appelsiinit ja mehu kattilassa keskenään. Hauduta hetki. 
  • Nosta appelsiinilohkot haarukalla pois kattilasta ja lisää liemeen sokeri. 
  • Keitä kovalla lämmöllä n. 5 minuuttia kunnes seos on siirappimaista. 
  • Voitele kakku- tai piirakkavuoka voin kanssa kunnolla. 
  • Lado appelsiiniviipaleet pohjalle ja kaada appelsiinisiirappi päälle.
  • Valmista pohja. 
  • Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. 
  • Lisää kananmunat yksitellen joukkoon. 
  • Raasta appelsiininkuori ja lisää taikinaan yhdessä ranskankerman kanssa. 
  • Sekoita kuivat aineet ja mausteet. 
  • Lisää kulhoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. 
  • Kaada taikina täytteen päälle.  
  • Paista 175 asteisessa uunissa keskitasolla n. 45 - 60 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. 
  • Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa tarjoiluastiaan. 
  • Tarjoile aivan sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)