Appelsiinikakku mistä löydät raikkautta aivan riittävästi. Hienon näköinen appelsiinilla karamellisoitu pinta. Ehdoton suositus on hieman lämpimänä, vaniljajäätelön kanssa. Alkuperäinen resepti on löytynyt joskus muinoin Yhteishyvä lehdestä. Mausteilla hieman kikkailin.
Täyte:
Appelsiinia 1 - 1.5 kpl
Appelsiinin mehu kahdesta appelsiinista
Sokeria 1 dl
Pohja:
Voita 100 g
Sokeria 2 dl
Appelsiini 1 kpl
Kananmuna 2 kpl
Ranskankerma 1 prk (200g)
Vehnäjauhoja 3 dl
Leivinjauhetta 1 tl
Kanelia 1 tl
Kardemumma 0.5 tl
- Valmista ensin täyte.
- Pese appelsiinit lämpimällä vedellä. Leikkaa ohuiksi siivuiksi ja poista siemenet.
- Purista kahdesta appelsiinista mehut.
- Kiehauta appelsiinit ja mehu kattilassa keskenään. Hauduta hetki.
- Nosta appelsiinilohkot haarukalla pois kattilasta ja lisää liemeen sokeri.
- Keitä kovalla lämmöllä n. 5 minuuttia kunnes seos on siirappimaista.
- Voitele kakku- tai piirakkavuoka voin kanssa kunnolla.
- Lado appelsiiniviipaleet pohjalle ja kaada appelsiinisiirappi päälle.
- Valmista pohja.
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää kananmunat yksitellen joukkoon.
- Raasta appelsiininkuori ja lisää taikinaan yhdessä ranskankerman kanssa.
- Sekoita kuivat aineet ja mausteet.
- Lisää kulhoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Kaada taikina täytteen päälle.
- Paista 175 asteisessa uunissa keskitasolla n. 45 - 60 minuuttia, kunnes kakku on kypsä.
- Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa tarjoiluastiaan.
- Tarjoile aivan sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)