Mokkapalat klassikko


Tämä on oikeasti herkkujen klassikko. Mokkapalat eivät liiemmin esittelyä kaipaa. Onkohan edes olemassa ihmisiä suomessa, ketkä ei olisi mokkapaloja ikinään saanut maistaa? Voi olla, mutta harvassa.

Pohja:

Kananmuna 4 kpl
Sokeria 4 dl
vehnäjauhoja 5 dl
Kaakaojauho 1 dl
Leivinjauhetta 3 tl
Voita 150 g
Vettä 2 dl

Kuorrutus:

Kahvia vahvaa 0.5 dl
Tomusokeria 5 dl
Voita 50 g
  • Valmista pohja. 
  • Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. 
  • Sekoita kuivat aineet keskenään. 
  • Sulata voi. 
  • Sekoita voi ja vesi. 
  • Lisää kuivat aineet sekaan. 
  • Lisää sulanut voi-vesiseos taikinaan jatkuvasti sekoittaen. 
  • Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille. 
  • Paista 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Varmista pohjan kypsyys tikulla. 
  • Valmista kuorrutus. 
  • Keitä erittäin vahvaa kahvia n. 0.5 dl. 
  • Sulata voi. 
  • Sekoita tomusokeri ja jäähtynyt kahvi keskenään. 
  • Lisää voi. 
  • Levitä kuorrutus tasaisesti jäähtyneen pohjan päälle. 
  • Koristele esimerkiksi kookoshiutaleilla. Leikkaa sopiviksi paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)