Ranskalaista kanaa


Viva la France! Ranskalaisen keittiön helmi. Hieno kanaruoka. Valmistuu padassa ja kohtalaisen pitkä haudutus, yhdessä calvadoksen ja siiderin kanssa saa ihmeitä aikaan.

Broileri kokonainen 1
Tomaatti 1 kpl
Omena 2 kpl
Sipulia 4 kpl
Herkkusieniä 200 g
Ranskankerma 1 dl
Calvados 0.5 dl
Kuivaa omenasiideriä 2 dl
Kananmuna 1 kpl
Voita
Suolaa
  • Paloittele broileri. 
  • Ruskista lihoja hetki pannulla voin kanssa. 
  • Poista tomaatista kuori ja siemenet. Silppua kuutioiksi. 
  • Kuori ja lohko sipulit. 
  • Kuori omenat, poista siemenet ja lohko paksuiksi viipaleiksi. 
  • Paista nopeasti pienessä määrässä voita, lisää calvadosta pienesti ja liekitä. 
  • Kuullota sipulisilppu voin kanssa, lisää broilerinpalat ja loppu calvados, liekitä jälleen. 
  • Mausta suolalla. 
  • Lisää pataan omenat ja tomaattikuutiot. 
  • Kaada joukkoon siideri. 
  • Anna hautua miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia. 
  • Lisää siideriä tarvittaessa, mikäli haihtuu. 
  • Viipaloi sienet ja ruskista nopeasti pannulla. 
  • Ota haudutuslientä noin 1 dl padasta, siivilöi se. 
  • Sekoita liemi ranskankermaan. 
  • Riko kananmuna ja ota keltuainen talteen. 
  • Lisää kanamunan keltuainen pataan ja saosta liemi. 
  • Kaada sienet pataan ja ranskankermakastike. 
  • Tarjoile heti. 
  • Riisi sopii hienosti lisukkeeksi.
VINKKI! Kun liekität, varo ihmeessä etuhiuksiasi ja kulmakarvojasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)