Viva la France! Ranskalaisen keittiön helmi. Hieno kanaruoka. Valmistuu padassa ja kohtalaisen pitkä haudutus, yhdessä calvadoksen ja siiderin kanssa saa ihmeitä aikaan.
Broileri kokonainen 1
Tomaatti 1 kpl
Omena 2 kpl
Sipulia 4 kpl
Herkkusieniä 200 g
Ranskankerma 1 dl
Calvados 0.5 dl
Kuivaa omenasiideriä 2 dl
Kananmuna 1 kpl
Voita
Suolaa
- Paloittele broileri.
- Ruskista lihoja hetki pannulla voin kanssa.
- Poista tomaatista kuori ja siemenet. Silppua kuutioiksi.
- Kuori ja lohko sipulit.
- Kuori omenat, poista siemenet ja lohko paksuiksi viipaleiksi.
- Paista nopeasti pienessä määrässä voita, lisää calvadosta pienesti ja liekitä.
- Kuullota sipulisilppu voin kanssa, lisää broilerinpalat ja loppu calvados, liekitä jälleen.
- Mausta suolalla.
- Lisää pataan omenat ja tomaattikuutiot.
- Kaada joukkoon siideri.
- Anna hautua miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia.
- Lisää siideriä tarvittaessa, mikäli haihtuu.
- Viipaloi sienet ja ruskista nopeasti pannulla.
- Ota haudutuslientä noin 1 dl padasta, siivilöi se.
- Sekoita liemi ranskankermaan.
- Riko kananmuna ja ota keltuainen talteen.
- Lisää kanamunan keltuainen pataan ja saosta liemi.
- Kaada sienet pataan ja ranskankermakastike.
- Tarjoile heti.
- Riisi sopii hienosti lisukkeeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)