Joulukinkun rippeet on usein ongelma. Valmista possukukko. Tee kastike allaolevan ohjeen mukaan ja pilko kinkun rippeet siihen. Anna maustua pienellä lämmöllä noin 30-45 minuuttia ja kasaa kukko. Kastikkeen runko on Henri Alenin loistavista someresepteistä.
Mallaspossun kylkeä tai porsaan niskaa n. 1kg
Punaista chiliä 1 kpl
Inkivääriä n. 10 g
Valkosipulia 7 kynttä
Sipuli 1 iso
Suolaa 2 tl
Pippuria
Soijaa 1 dl
Tummaa olutta 2 dl
Vettä 3 dl
Pekonia lopuksi 1 pkt
- Ota porsaanliha huoneenlämpöön.
- Hiero molemmin puolin pintaan voimakkaasti, reilusti suolaa ja pippuria.
- Laita liha uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.
- Pilko valkosipuli siivuiksi.
- Samoin inkivääri lastuiksi. ( onnistuu hyvin perunankuorimaveitsellä).
- Poista chilistä siemenet ja pilko pieneksi.
- Pilko iso sipuli karkeaksi.
- Lisää uunivuokaan sipulit, inkivääri ja chili.
- Lisää uunivuokaan soija ja vesi, sekä olut.
- Paista 175 asteessa aluksi noin 1 tunti.
- Käännä liha nahkapuoli ylöspäin ja vuoraa foliolla.
- Hauduta lihaa nyt 150 asteessa n. 2 tuntia. Kannattaa valella paistinlientä välillä pinnalle.
- Pilko liha kohtalaisen pieniksi paloiksi. Lisää takaisin liemeen ja uuniin vielä hetkeksi. Noin 20 minuuttia liemen kanssa tai lämmitä kattilassa.
RUISKUORI POSSUKUKKOON
Kylmää vettä 7 dl
Voita 50 g +
Ruisjauhoja 14 dl
Vehnäjauhoja n. 6 dl
Suolaa 1 rkl
- Sekoita kylmään veteen jauhot ja suola.
- Kääntele aluksi puukauhalla kasaan.
- Sulata voi ja lisää taikinaan.
- Vaivaa taikina yhtenäiseksi, tasaiseksi massaksi.
- Laita jääkaappiin hetkeksi kelmuun.
Perunoita 5-6 kpl
Fenkolia n. 100 g
Voita 2 rkl
Maitoa
Suolaa
- Kuori perunat.
- Lohko fenkoli pienenmmäksi ja poista nuppu.
- Keitä perunat ja fenkoli suolalla maustetussa vedessä pehmeäksi.
- Aja sauvasekoittimella tai survo muusiksi.
- Lisää voi, pippuri ja suola.
- Maistele ja mausta tarvittaessa lisää.
VALMISTA JA PAISTA KUKKO
- Kasaa possukukko kuoreensa.
- Ota taikina jääkaapista ja leivitä pöytä tai alunen.
- Kaulitse tasapaksuksi pohjaksi. Paksuudeltaan saa olla n. 0.5 - 1.0 cm.
- Laita keskelle taikinaa pekonisiivut vierekkäin.
- Nostele porsaanlihat kastikkeesta, rasvoineen reikäkauhalla ja kasaa pekonien päälle. Yritä saada hieno keko.
- Laita vielä fenkol-perunasurvosta ja leivo kaikki kukon muotoon.
- Nosta ruiskuori täytteiden päälle.
- Painele huolellisesti kaikki saumat kiinni, ettei neste pääse pois kukosta.
- VINKKI! Käytä sormissa kylmää vettä saumojen kohdalla.
- Käännä saumapuoli alaspäin leivinpaperin päälle ja muotoile lopulliseen, haluamaasi muotoon.
- Paista 250 asteessa, keskitasolla noin 30 minuuttia.
- Voitele pullasudin kanssa voisulaa pintaan kauttaaltaan noin 10 minuutin välein.
- Tarkkaile väriä. Pienennä lämpöä 200 asteiseksi uunista ja anna olla vielä 10-15 minuuttia.
- Voitele vielä pinta voin kanssa ja kääri piukkaan folioon hetkeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)