Marinadireseptit




Marinadi lihalle

Oliiviöljyä n. 5 rkl
Valkoista balsamicoa 1 rkl
Punaista balsamicoa 1 rkl
Sokeria 2 tl
Sinappia 1-2 rkl
Pippuria
Suolaa
Valkosipulinkynsiä 2-3 kynttä

Sekoita kaikki kunnolla keskenään. Lisää tarvittaessa oliiviöljyä. Marinadi sopii lihalle kuin lihalle.

Marinadi broilerille

Hunajaa 1 rkl
Soijaa 0.5 dl
Seesamöljyä 2 tl
Korianteria jauhettuna 1 tl
Kurkumaa 1 tl
Chilijauhetta 0.5 tl

Sekoita marinadin ainekset keskenään.

Chilimarinadi broilerille

1 rkl karkeaa merisuolaa
4 kynttä valkosipulia pilkottuna
1 rkl paprikajauhetta
2 rkl hienonnettua korianteria tai persiljaa
0.5 tl jauhettua musta- tai valkopippuria
0.5 dl punaviinietikkaa
1 dl oliiviöljyä
1 dl chilikastiketta

Sekoita kunnolla ainekset keskenään. Valkosipulit pilkottuna ja korianteri/persilja silputtuna.

Kreolimarinadi broilerille

Valkosipulia murskattuna 3 kynttä
1 tl suolaa
1 tl oreganoa
1 tl jauhettua kuminaa
¼ tl rouhittua pippuria
1 appelsiinin mehu
1 sipuli renkaina
1 dl oliiviöljyä

Sitruunainen marinadi broilerille

3 dl rypsiöljyä
yhden sitruunan mehu ja kuori raastettuna
2 oksaa persiljaa
4 oksaa salviaa
hyppysellinen sokeria
hyppysellinen suolaa

Soseuta marinadin ainekset hienoksi sauvasekoittimella.

Hunajamarinadi

Hunajaa 2 tl
Oliiviöljyä 1 dl
Valkoista balsamicoa 2 tl
Omenaviinietikkaa 2 tl
Pippuria
Suolaa

Sekoita kaikki kunnolla keskenään.

Mausteinen marinadi lampaanlihalle

Oliiviöljyä 2 dl
Mustapippuria 2 tl
Muskottipähkinää jauhettuna 2 rkl
Kanelia jauhettuna 2 rkl
Maustepippuria 2 rkl
Inkivääriä 1 rkl
Valkosipulia murskattuna 2 rkl

Sekoita kaikki kunnolla keskenään ja mausta liha.

Sitruunainen marinadi broilerille, kalalle ja katkaravuille
Sitruunaa 2 mehut
Viinietikkaa n. 1 dl
Valkosipulia kynttä murskattuna
Punaista chiliä 1 tl hienonnettuna
Oliiviöljyä 1 dl
Suolaa
Pippuria

Sekoita kunnolla kaikki raaka-aineet keskenään.

Inkiväärimarinadi kalalle

1/2 dl öljyä
1/2 dl Vaaleaa Siirappia
1-2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
1/2 tl jauhettua korianteria
1/2 tl rouhittua mustapippuria

Sekoita marinadin ainekset keskenään.

Limemarinadi kalalle

Valkosipulia 4 kynttä
Oliiviöljyä 0.5 dl
Limen mehua n. 1 dl
Punaista chiliä pilkottuna 1 tai chilijauhetta 1-2 tl
Suolaa 1 tl
Pippuria
Persiljaa
Timjamia

Pilko valkosipulita ja yrtit. Sekoita kaikki keskenään

Marinadi kalaruokiin

4 rkl puristettua sitruunamehua
2 tl ranskalaista sinappia
Suolaa
Jauhettua valkopippuria
1 rkl oliiviöljyä

Sekoita kaikki keskenään.

Ananasmarinadi porsaanlihalle

Oliiviöljyä 0.5 dl
Ananasmehua 1 dl
Maustepippuria 1 tl
Tuoretta rakuunaa 2 rkl silputtuna
Valkosipulinkynsiä 3 murskattuna
Chilijauhetta 1 tl

Murskaa valkosipuli ja silppua rakuuna. Sekoita kaikki.

Mausteinen olutmarinadi lihalle kuin lihalle

Valkosipulia 2 kynttä murskattuna
Oliiviöljyä 0.5 dl
Juustokuminaa 1 tl
Punainen chili pilkottuna 1 kpl
Paprikajauhetta 2 tl
Suolaa 0.5 tl
Pippuria 0.5 tl
Tummaa olutta 1 dl

Pilko chili ja valkosipuli murskaksi. Sekoita kaikki keskenään.

Punaviini-chilimarinadi naudanlihalle

Punaviiniä noin 2 dl
Rawit Chiliä 10 grammaa
Punasipulia tuoreena noin 3-4 pientä
Oliiviöljyä noin desi
Suolaa jnkv
Hunajaa juoksevana noin 1 rkl

Pilko punasipulit ja chili aivan silpuksi. Lisää kulhoon punaviini, hunaja, suola ja oliiviöljy. Vielä chili ja sipulit. Sekoita kaikki ja nakkaa lihat sekaan. Pyöritä kauttaaltaan ja siirrä pussiin koko kulhon sisältö. Sido tiukasti ja laita jääkaappiin vähintäin 12 tuntia.

Jugurttimarinadi porsaanlihalle
Luonnonjugurttia 2 dl
Sitruunamehua yhden
Valkosipulia 3 kynttä
Oreganoa tuoreena puolikas nippu
Sitruunamelissa puolikas nippu
Ruohosipulia puolikas nippu
Ruokosokerisiirappia 1 tl
Suolaa
Pippuria

Pilko kaikki pieniksi silpuksi ja sekoita sekaisin. Laita kokonainen porsaan sisäfile sekaan ja kelmun alle. Tämä kannattaa ehdottomasti valmistaa riittävän ajoissa, jopa 20 tuntia ennen jalostamista.

Kuusenkerkkä-valkosipulimarinadi

Kuusenkerkkiä n 0.5 dl silputtuna
Oliiviöljyä 5 rkl
Soijaa 3 rkl
Valkosipulinkynsiä 4 kpl
Pippuria rouheena
Suolaa ripaus
  • Huuhtele kuusenkerkät kunnolla. Silppua veitsellä aika pieneksi. Rakenne rikkoontuu ja maku pääsee irti. 
  • Pilko myös valkosipulinkynnet aivan pieneksi. 
  • Lisää muut raaka-aineet ja sekoita kunnolla. 
  • Voit myös ulkonäköä hieman kaunistella laittamalla myös kokonaisia kuusenkerkkiä joukkoon. Saat lihan päälle paistaessa hieman vahvemmin savun tuntua. 
  • Laita liha marinoitumaan kelmun sisään.
  • Voitele loppumarinadilla lihoja paistamisen aikana.

Kuiva marinadi porsaalle

Paprikajauhetta 2 tl
Fariinisokeria 2 rkl
Chilijauhe 2 tl
Suolaa 1 tl
Valkosipulia 3 kynttä murskattuna
Sinappia 0.5 rkl

Sekoita kaikki kunnolla ja hiero todella voimakkaasti porsaanlihaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)