Kokonainen broileri kypsyy uunissa ja makua, sekä kosteutta saadaan appelsiinista, sitruunasta ja kuohuviinistä. Niin helppo broileriresepti.
Broileri
Appelsiini 2 kpl
Appelsiininmehua 1 dl
Sitruuna 1 kpl
Oregano oksia
Kanalientä 2 dl
Kuohuviiniä 2.5 dl
Maissijauhoa, Maizena 4 tl
Merisuolaa
Pippuria
- Ota kokonainen broileri ajoissa huoneenlämpöön.
- Pilko sitruuna sekä appelsiini keskikokoisiksi lohkoiksi.
- Mausta lohkot merisuolalla.
- Laita lohkot broilerin sisään ja sido paketti pellavalangalla.
- Laita nahan alle merisuolaa ja pippuria, sekä tuoretta oreganoa oksineen kauttaaltaan.
- Laita uunivuokaan.
- Valmista liemi. Kuohuviiniä, appelsiinimehua ja vahvaa kanalientä. Sekoita kaikki keskenään.
- Kaada liemi kokonaisen broilerin päälle.
- Paista 175 asteessa, uunin keskitasolla noin tunti.
- Tarkista kypsyys ja paista tarvittaessa lisää.
- Valele lientä paistamisen aikana n. 15 minuutin välein broilerin pintaan. Mikäli pinta kuivuu liiaksi, tee foliosta "huppu" päälle.
- Kääri valmis, kypsä broileri tiukasti folioon.
- Valmista kastike.
- Sekoita viileään kuohuviiniin maizena.
- Kaada uunista tullut lihaliemi kattilaan siivilän läpi ja kuumenna.
- Lisää suuruste ja kiehauta.
- Sekoita.
- Tarjoile lohkoperunoiden ja tuoreiden kasvisten kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)