Broileria kuohuviinissä


Kokonainen broileri kypsyy uunissa ja makua, sekä kosteutta saadaan appelsiinista, sitruunasta ja kuohuviinistä. Niin helppo broileriresepti.

Broileri
Appelsiini 2 kpl
Appelsiininmehua 1 dl
Sitruuna 1 kpl
Oregano oksia
Kanalientä 2 dl
Kuohuviiniä 2.5 dl
Maissijauhoa, Maizena  4 tl
Merisuolaa
Pippuria
  • Ota kokonainen broileri ajoissa huoneenlämpöön. 
  • Pilko sitruuna sekä appelsiini keskikokoisiksi lohkoiksi. 
  • Mausta lohkot merisuolalla.  
  • Laita lohkot broilerin sisään ja sido paketti pellavalangalla. 
  • Laita nahan alle merisuolaa ja pippuria, sekä tuoretta oreganoa oksineen kauttaaltaan. 
  • Laita uunivuokaan. 
  • Valmista liemi. Kuohuviiniä, appelsiinimehua  ja vahvaa kanalientä. Sekoita kaikki keskenään.
  • Kaada liemi kokonaisen broilerin päälle. 
  • Paista 175 asteessa, uunin keskitasolla noin tunti. 
  • Tarkista kypsyys ja paista tarvittaessa lisää. 
  • Valele lientä paistamisen aikana n. 15 minuutin välein broilerin pintaan. Mikäli pinta kuivuu liiaksi, tee foliosta "huppu" päälle. 
  • Kääri valmis, kypsä broileri tiukasti folioon. 
  • Valmista kastike. 
  • Sekoita viileään kuohuviiniin maizena. 
  • Kaada uunista tullut lihaliemi kattilaan siivilän läpi ja kuumenna. 
  • Lisää suuruste ja kiehauta. 
  • Sekoita. 
  • Tarjoile lohkoperunoiden ja tuoreiden kasvisten kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)