Marenkiresepti


Hei, marengit on pelkkää hyvää. Tässä marenkiresepti jolla onnistut varmasti. Kun valmistat marenkeja saa kiire jäädä loitommalle.

Kananmunan valkuaisia 4
Sokeria 200 g
  • Riko huoneenlämpöinen kananmuna, ota keltuainen ja valkuainen erilleen. 
  • Vatkaa valkuaiset, puhtaalla ja kuivalla vatkaimella hienoksi vaahdoksi. 
  • Lisää sokeria sekaan vähitellen. 
  • Kunnes vaahto on paksua ja pystyt kääntämään kulhon nurin, ilman että massa tippuu, vaahto on sopiva. 
  • Oikea marenkivaahto on paksu, kuohkea ja kiiltävä.
  • Pursota uunipellille, valmista lusikalla "kökköjä". 
  • Tee tasaisia levyjä. 
  • Laita uuniin asteita noin 120 ja paista keskitasolla n. 1 tunti. Kokeile kypsyys. 
  • Marenki on valmis kun koostumus on kevyt ja kuiva. 
  • Sammuta uuni ja jätä marengit vielä jälkilämpöön hetkeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)