Hei, marengit on pelkkää hyvää. Tässä marenkiresepti jolla onnistut varmasti. Kun valmistat marenkeja saa kiire jäädä loitommalle.
Kananmunan valkuaisia 4
Sokeria 200 g
- Riko huoneenlämpöinen kananmuna, ota keltuainen ja valkuainen erilleen.
- Vatkaa valkuaiset, puhtaalla ja kuivalla vatkaimella hienoksi vaahdoksi.
- Lisää sokeria sekaan vähitellen.
- Kunnes vaahto on paksua ja pystyt kääntämään kulhon nurin, ilman että massa tippuu, vaahto on sopiva.
- Oikea marenkivaahto on paksu, kuohkea ja kiiltävä.
- Pursota uunipellille, valmista lusikalla "kökköjä".
- Tee tasaisia levyjä.
- Laita uuniin asteita noin 120 ja paista keskitasolla n. 1 tunti. Kokeile kypsyys.
- Marenki on valmis kun koostumus on kevyt ja kuiva.
- Sammuta uuni ja jätä marengit vielä jälkilämpöön hetkeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)