Hirvipataresepti joka hipoo täydellisyyttä


Kuulostaa vaikealta reseptiltä mutta oikeasti se ei ole. Hirvipata minkä valmistin yli 20:lle palomiehelle. Nyt ei tullut yhtään mutinaa, keneltäkään. Kaikki meni.
Tässä on hieman pienemmässä mittakaavassa hirvipataresepti. Riittää hyvin kuitenkin isommallekin perheelle jopa viikonlopuksi. Tai ei?

Hirvenlihaa, Hirvipaistia n. 1.5 kg
Pekonia 2 pkt
Sipulia 2-3 kpl
Valkosipulia n. 5 kynttä pieninä lohkoina
Voita reilusti
Kermaa 4 dl
Vehnäjauhoja 2 rkl, tarvittaessa 3 rkl
Tomaattipyre 3 rkl
Musta-Pekka Pippurituorejuustoa
Sokeria ripaus
Hillosipulia 1 purkki/tölkki
Chilijauhetta 2 tl
Paprikajauhetta 2 tl
Rouhittua pippuria
Timjamia muutama tl
Valkoviiniä 3-4 dl
Lihalientä 0.5 litraa, valmista kahdesta lihaliemikuutiosta
  • Ota hirvenliha/hirvenpaisti ajoissa huoneenlämpöön. Puhdista ja irrota kalvot. 
  • Leikkaa lihasta noin 2 x 2  cm suuruisia paloja. 
  • Valmista lihaliemi, puoli litraa vettä ja kaksi lihaliemikuutiota.
  • Paista lihat runsaan voin kanssa pannulla pinta ruskeaksi. Siirrä lihat pataan ja laita liesi keskilämmölle.
  • Lisää hieman lihalientä ja saosta jauhoilla. 
  • Pilko pekonit pieniksi ja paista ne nopeasti pannulla. Kaada pataan. 
  • Hienonna sipuli ja kuullota voin kanssa pannulla. 
  • Mausta sokerilla hieman, karamellisoi ne. 
  • Lisää tomaattipyree, sipulit ja sulata Musta-Pekka. 
  • Mausta lopuilla mausteilla. 
  • Kaada viini ja lihaliemi sekaan että pinta peittyy. 
  • Hauduta hirvipataa liedellä kannen alla 1 1/2 tuntia hiljalleen, välillä sekoittaen. 
  • Lisää lihalientä tarvittaessa, että lihat eivät pääse missään vaiheessa nestepinnan yläpuolelle.
  • Maistele. 
  • Kun liha on mureaa niin lisää loput kermat ja loraus valkoviiniä sekä hillosipulit. 
  • Mausta tarvittaessa. 
  • Hauduta vielä n. 30 minuuttia. 
  • Tarjoile Aura Duchesseperunoiden, kunnollisen perunamuusin tai jopa pelkästään keitettyjen perunoiden kanssa. 
  • Koristeeksi ja salaatiksi sopii höyryssä kypsennetyt pavut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)