Maistuva hirvipata haudutetaan uunissa ja mukana myös suppilovahverot. Riistaruokaa hyvällä maulla.
Hirvenpaistia/hirvenlihaa 500 g
Sipulia 2 kpl
Valkosipulia 3 kynttä
Suppilovahveroita 3 dl
Kermaa 5 dl
Pekonia 140 g
Pippuri tuorejuustoa (Musta-Pekka) 0.5 pkt
Suolaa
Pippuria
- Varaa kannellinen uunipata.
- Leikkaa liha ohueksi, noin 0.5-1 cm.
- Käristä nopeasti pannulla voin kanssa.
- Pilko sipulit ja valkosipulit ja kuullota, siirrä pataan.
- Paloittele sieniä hieman ja paista pannulla, niin kauan kunnes ylimääräiset nesteet ovat hävinneet ja sienet on hieman mennyt kasaan.
- Lisää sienet uunupataan ja kaada kerma.
- Pilko pekoni ja lisää pataan.
- Murustele vielä pippurijuusto.
- Kiehauta kaikki liedellä hetken ajan ja siirrä 175 asteiseen uuniin noin 1.15 minuuttia.
- Rouhi pippuria ja lisää hieman suolaa.
- Perunoiden tai perunamuusin kanssa nautitaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)