Hirveä ja suppilovahveroita padassa


Maistuva hirvipata haudutetaan uunissa ja mukana myös suppilovahverot. Riistaruokaa hyvällä maulla.

Hirvenpaistia/hirvenlihaa 500 g
Sipulia 2 kpl
Valkosipulia 3 kynttä
Suppilovahveroita 3 dl
Kermaa 5 dl
Pekonia 140 g
Pippuri tuorejuustoa (Musta-Pekka) 0.5 pkt
Suolaa
Pippuria
  • Varaa kannellinen uunipata. 
  • Leikkaa liha ohueksi, noin 0.5-1 cm. 
  • Käristä nopeasti pannulla voin kanssa. 
  • Pilko sipulit ja valkosipulit ja kuullota, siirrä pataan. 
  • Paloittele sieniä hieman ja paista pannulla, niin kauan kunnes ylimääräiset nesteet ovat hävinneet ja sienet on hieman mennyt kasaan. 
  • Lisää sienet uunupataan ja kaada kerma. 
  • Pilko pekoni ja lisää pataan. 
  • Murustele vielä pippurijuusto. 
  • Kiehauta kaikki liedellä hetken ajan ja siirrä 175 asteiseen uuniin noin 1.15 minuuttia. 
  • Rouhi pippuria ja lisää hieman suolaa. 
  • Perunoiden tai perunamuusin kanssa nautitaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)