Baileyskakku, Malibukakku

Pehmeä, sulaa suuhun ja maistuva perusvarma kakkupohja. Kaksi makuvaihtoehtoa. Baileyslikööri tai malibulikööri. Molemmat erittäin toimivia makuja juustokakkuun.

Kuorrutus:

Flora Vispiä tai vastaavaa 2 prk eli 4 dl
Mascarponejuustoa 250 g
Tomusokeria 1.5 dl
Vaniljasokeria 3 tl
Liivatelehtiä 5 kpl
Baileyslikööriä 1 dl tai
Malibulikööriä 1 dl

Pohja:

Digestivekeksejä 200 g
Voita 50 - 55 g
  • Murskaa digestivekeksit kunnolla. 
  • Sulata voi ja kaada keksimurujen päälle. Sekoita taikinaksi. 
  • Painele taikinapohja vuokaan tasaisesti, myös reunoille. 
  • Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. 
  • Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. 
  • Lisää huoneenlämpöinen mascarpone ja sokerit kerman joukkoon ja sekoita tasaiseksi. 
  • Kiehauta nopeasti baileys- tai malibulikööri. 
  • Siirrä pois liedeltä ja sekoita liivate joukkoon. 
  • Kunnes liivate on sulanut kunnolla, kaada ohuena nauhana muun kuorrutteen sekaan. 
  • Kaada täyte kakkupohjan päälle. 
  • Peitä tiiviisti kelmulla. 
  • Anna hyytyä rauhassa mielummin yön yli. 
VINKKI! Parasta seuraavana päivänä, mutta voit nopeuttaa hyytymistä pakastimessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)