Tulistunut kana ja todella olikin. Mausteisen ja tulisesta ruoasta tykkäävälle herkullinen italialainen resepti. Pastaruokaa ja maulla varustettuna jota kelpaa tarjoilla.
Kanan- tai broilerinpaloja 800 g
Oliiviöljyä 4 rkl
Punasipulia 2 kpl
Valkosipulia 4-5 kpl
Chiliä 1-2 kpl
Kanalientä 1 dl
Punaviiniä 3 dl
Aurinkokuivattuja tomaatteja 0,5 tlk
Oliiveja kalamata 1 -2 dl
Sokeria 0,5 tl
Suolaa
Pippuria
Rucolaa
- Pilko broilerinlihat hieman pienemmäksi ja ruskista lihat runsaassa oliiviöljyssä.
- Suikaloi muutama iso punasipuli ja riittävästi valkosipulia oman maun mukaan.
- Kuullota sipulit.
- Lisää lihan ja sipulin joukkoon 1 hienoksi pilkottu chili, vahvaa kanalientä 1 desi, Chianti punaviiniä noin reilusti 3 desiä.
- Hauduta kunnes puolet liemestä on haihtunut.
- Lisää joukkoon aurinkokuivattuja tomaatteja noin reilusti puolipurkkia sekä oliiveja. Mielummin kivettömiä kourallinen.
- Lisää sokeria sekä suolaa ja rouhepippuria.
- Tarkista liemen maku ja mausta lisää mikäli on tarvetta.
- Hauduta kannen alla vielä noin 20 minuuttia.
- Tarjoile esimerkiksi pastan kanssa.
- Lisää tuoretta rucolaa koristeeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)