Tulistunutta kanaa


Tulistunut kana ja todella olikin. Mausteisen ja tulisesta ruoasta tykkäävälle herkullinen italialainen resepti. Pastaruokaa ja maulla varustettuna jota kelpaa tarjoilla.

Kanan- tai broilerinpaloja 800 g
Oliiviöljyä 4 rkl
Punasipulia 2 kpl
Valkosipulia 4-5 kpl
Chiliä 1-2 kpl
Kanalientä 1 dl
Punaviiniä 3 dl
Aurinkokuivattuja tomaatteja 0,5 tlk
Oliiveja kalamata 1 -2 dl
Sokeria 0,5 tl
Suolaa
Pippuria
Rucolaa
  • Pilko broilerinlihat hieman pienemmäksi ja ruskista lihat runsaassa oliiviöljyssä. 
  • Suikaloi muutama iso punasipuli ja riittävästi valkosipulia oman maun mukaan. 
  • Kuullota sipulit. 
  • Lisää lihan ja sipulin joukkoon 1 hienoksi pilkottu chili, vahvaa kanalientä 1 desi, Chianti punaviiniä noin reilusti 3 desiä. 
  • Hauduta kunnes puolet liemestä on haihtunut. 
  • Lisää joukkoon aurinkokuivattuja tomaatteja noin reilusti puolipurkkia sekä oliiveja. Mielummin kivettömiä kourallinen. 
  • Lisää sokeria sekä suolaa ja rouhepippuria. 
  • Tarkista liemen maku ja mausta lisää mikäli on tarvetta. 
  • Hauduta kannen alla vielä noin 20 minuuttia. 
  • Tarjoile esimerkiksi pastan kanssa. 
  • Lisää tuoretta rucolaa koristeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)