Mozzarellalla gratinoitu papusalaatti



Papusalaatista saat ruokaisan, herkullisen salaatin. Vielä kun se gratinoidaan mozzarella juustolla niin on salaatti lämpimänä parasta. Lämmin salaatti.

Kidneypapuja 1 purkki
Suippopaprikoita noin 2 / hlö
Kivettömiä oliiveja 10 - 15 kpl
Kevätsipulia n. 4 - 5 tankoa
Makeaa Frisee salaattia nippu
Bulguria 4 dl
Kasvislientä 8 dl
Kirsikkatomaatteja n. reilu 10
Tuoretta Basilikaa
Pippurirouhetta
Tuoretta Minttua 1-2 kourallista
Limen mehua n. muutamasta limestä
Oliiviöljyä
  • Halkaise paprikat pituussuunnassa. Poista siemenet. 
  • Voitele uunivuoan pohja ja asettele paprikat kuppi ei nurin, vaan ylöspäin vuokaan. 
  • Keitä bulgur. Neljälle valmistuu runsaasti tyyliin 4 dl suurimoita ja 8 desiä vettä. Se kasvisliemi tulee samalla kun heität muutaman kasvisliemikuution sekaan. Keitä bulgur kasaan eli kunnes neste on imeytynyt. Anna jäähtyä hieman.
  • Pilko kaikki muut raaka-aineet aivan pieniksi jopa silpuksi. 
  • Kaada jäähtynyt bulgur isoon kulhoon ja sekoita kaikki silputut muut tarpeet sekaan. Pyöräyttele suurimot irtonaisiksi. 
  • Mausta limen mehulla ja rouhaise pippuria myös.
  • Täytä suippopaprikat aivan täyteen ja sitä Mozzarellaa pintaan reilusti tai fiiliksen mukaan. 
  • Purista vielä limenmehua sinne tänne, sekä oliiviöljyä ripotellen.
  • Lämmitä uunissa grillivastuksen alla. Juusto saa sulaa ja ottaa väriä. 
  • Heti tarjolle ja leikkaat veitsellä suuhusi sopivia paloja. Kannattaa ehdottomasti huuhtoa alas raikkaan Rieslingin kanssa.
VINKKI!
Lisukkeena on hyvä ja erilainen patonkia ja granaattiomenaa. Granaattiomenan jyviä painelet tuoreeseen vehnäpatonkiin. Koristelet tuoreella Basilikanlehdillä ja päälle aivan pienesti sitruuna-balsamicosiirappia.
Lopun salaatin voit asetella rinnalle. Limeviipaleet vielä rinnalle että jokainen ruokalija saa tuunata oman hapokkuuden sietokyvyn mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)