Antskulle Pasta Carbonara


Kaikki muistaa ihanan imatralaisen, Antskun putous ohjelmasta 2014. Antsku tykkäs mielettömän paljon pasta carbonarasta. Vastasin Antskun huutoon ja tein hänelle pastan.

Spagettia n. 500 g
Pekonia Fileenä n. 200 g tai pancettaa
Kananmunia 5 kpl
Pecorino juustoa 150 g tai parmesanjuustoa
Voita n. 2 rkl
Pippuria myllystä
  • Pilko pekoni noin pikkusormen kynnen kokoisiksi paloiksi. Mikäli käytät pekonisiivuja pilko ne hieman suuremmaksi. Paista pekoninpalaset melkein rapsakoiksi, mutta on hyvä jättää hieman pehmeäksi. 
  • Ota kanamunista keltuainen ja valkuainen erilleen. Säästä keltuaiset annoksen viimeistelyyn, eli yritä pitää ne ehjinä. 
  • Raasta juusto ja sekoita voimakkaasti ne kananmunan valkuisten kanssa. 
  • Rouhaise kohtuullisesti pippuria myllystä. 
  • Keitä pasta tai spagetti runsaassa vedessä. Mikäli pastapakkauksen keittoaika on 8 minuuttia, keitä ainoastaan 5 minuuttia. Kaada keitinvesi pois. 
  • Laita kattilaan muutama ruokalusikallinen voita ja nosta pastat takaisin kattilaan ja vielä kuumalle levylle ja valuta juusto-valkuaisseos hitaasti joukkoon käännellen varovasti. 
  • Lisää myös paistetut pekonit. 
  • Anna hetki lämmetä, mutta pastakauhalla nostellen. 
  • Siirrä lautaselle. 
  • Koristele kanamunan keltuaisella ja jollakin yrtillä, mitä sattuu sinulla olemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)