Kaikki muistaa ihanan imatralaisen, Antskun putous ohjelmasta 2014. Antsku tykkäs mielettömän paljon pasta carbonarasta. Vastasin Antskun huutoon ja tein hänelle pastan.
Spagettia n. 500 g
Pekonia Fileenä n. 200 g tai pancettaa
Kananmunia 5 kpl
Pecorino juustoa 150 g tai parmesanjuustoa
Voita n. 2 rkl
Pippuria myllystä
- Pilko pekoni noin pikkusormen kynnen kokoisiksi paloiksi. Mikäli käytät pekonisiivuja pilko ne hieman suuremmaksi. Paista pekoninpalaset melkein rapsakoiksi, mutta on hyvä jättää hieman pehmeäksi.
- Ota kanamunista keltuainen ja valkuainen erilleen. Säästä keltuaiset annoksen viimeistelyyn, eli yritä pitää ne ehjinä.
- Raasta juusto ja sekoita voimakkaasti ne kananmunan valkuisten kanssa.
- Rouhaise kohtuullisesti pippuria myllystä.
- Keitä pasta tai spagetti runsaassa vedessä. Mikäli pastapakkauksen keittoaika on 8 minuuttia, keitä ainoastaan 5 minuuttia. Kaada keitinvesi pois.
- Laita kattilaan muutama ruokalusikallinen voita ja nosta pastat takaisin kattilaan ja vielä kuumalle levylle ja valuta juusto-valkuaisseos hitaasti joukkoon käännellen varovasti.
- Lisää myös paistetut pekonit.
- Anna hetki lämmetä, mutta pastakauhalla nostellen.
- Siirrä lautaselle.
- Koristele kanamunan keltuaisella ja jollakin yrtillä, mitä sattuu sinulla olemaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)