Kesäkurpitsa suklaakakku


"Varoitus alkuun: tässä kakussa on sitten aivan mieletön koostumus ja hienoja vivahteita. Käytä mahdollisimman tummaa suklaata sekä mahdollisimman tummaa olutta. Ja siksi vihreä, koska kesäkurpitsa on ennen kuorimista vihreä." Lainattu Habanerokitchen.com blogista.


Pohja

Kesäkurpitsa 1 n. 500 g
Voita 100 g
Leivontasuklaata 200 g, tummaa suklaata
Kananmunkia 3
Ruokosokeria 3 dl
Vehnäjauhoja 3 dl
Leivinjauhetta 1 tl
Vaniljasokeria 1 tl
Kanelia n. 0.5 tl
Tummaa olutta 0.5 dl
5 dl kesäkurpitsaraastetta kuivaksi puristettuna (1 kesäkurpitsa)

Kuorrutus

200 g tummaa suklaata / tai suklaata mitä vain
Pähkinöitä murskattuna
Mansikoita

Kuori kesäkurpitsa ja raasta karkeaksi raasteeksi. Purista neste pois kunnolla. Sulata voi ja suklaa vesihauteessa. Vatkaa munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään.

Kaada suklaaseos muna-sokerivaahtoon jatkuvasti sekoittaen. Lisää kesäkurpitsaraaste ja siivilöiden jauhoseos. Lisää vielä olut. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Paista leivinpaperilla vuoratussa vuoassa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia, tai kunnes kakun pinta tuntuu kovahkolta.

Sulata suklaa ja valuta jäähtyneen kakun päälle. Koristele mansikoilla, pähkinöillä esimerkiksi. Ja kivettömät makeat viinirypäleet muuten natsaa aivan loistavasti kakkuun. Tumma olut sopii vielä juomaksi. Maku syvenee.

Mikäli haluat enemmän syventää tietoa kuinka yhdistää olut ja ruoka käy katsomassa Punavuori Gourmet blogia. Taitava, iloinen ja niin viehättävä Aniko osaa. Kyllä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)