Salaattiin:
Retiisiä n. 5 kpl
Avokadoa 1-2 kpl
Cashew-pähkinöitä 1 dl
Katkarapuja n. 300 g
Suolaa
Pippuria myllystä
Paahtoleipää 4 kpl rapeaksi paahdettuna
Majoneesia 3-4 rkl
Rapsakkaa salaattia (jäävuorisalaatti on toimiva) nippu
Vinegrettiin:
Inkivääriä raastettuna 2 tl
Valkosipulinkynsiä 2 raastettuna
Limen mehua kahdesta limestä ja limen kuori raastettuna yhdestä
Rawit Chiliä n. alle 5 g tai vastaavaa
Oliiviöljyä n. 1 dl
Suolaa ripaus
Ruokosokerisiirappia n. puoli rkl, tai vastaavaa
Tuoretta korianteria pilkottuna 1.5 dl
- Valmista ensin vinegretti sekoittamalla kulhossa limen mehu, inkivääriraaste, valkosipuliraaste ja pieneksi pilkottu chili.
- Sulata katkaravut riittävän ajoissa.
- Lisää oliiviöljyä jatkuvasti sekoittaen kevyesti.
- Mausta myllypippurilla, ruokosokerisiirapilla tai sokerilla, sekä suolalla.
- Pilko retiisit ja halkaise avokadot.
- Huuhtele salaatti ja revi lautaselle.
- Lisää sekaan lohkotut retiisit, suupaloiksi muokatut avokadot ja katkaravut.
- Paahda leivät uunissa tai paahtimessa, kullanruskeaksi.
- Voitele majoneesilla toinen leipä ja laita toinen sen päälle.
- Siirrä leivät salaatin päälle, lorauta vinegrettiä ja vielä pähkinöitä pinnalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)