KATKARAPUSALAATTI



Salaattiin:

Retiisiä n. 5 kpl
Avokadoa 1-2 kpl
Cashew-pähkinöitä 1 dl
Katkarapuja n. 300 g
Suolaa
Pippuria myllystä
Paahtoleipää 4 kpl rapeaksi paahdettuna
Majoneesia 3-4 rkl
Rapsakkaa salaattia (jäävuorisalaatti on toimiva) nippu

Vinegrettiin:

Inkivääriä raastettuna 2 tl
Valkosipulinkynsiä 2 raastettuna
Limen mehua kahdesta limestä ja limen kuori raastettuna yhdestä
Rawit Chiliä n. alle 5 g tai vastaavaa
Oliiviöljyä n. 1 dl
Suolaa ripaus
Ruokosokerisiirappia n. puoli rkl, tai vastaavaa
Tuoretta korianteria pilkottuna 1.5 dl
  • Valmista ensin vinegretti sekoittamalla kulhossa limen mehu, inkivääriraaste, valkosipuliraaste ja pieneksi pilkottu chili.
  • Sulata katkaravut riittävän ajoissa.
  • Lisää oliiviöljyä jatkuvasti sekoittaen kevyesti. 
  • Mausta myllypippurilla, ruokosokerisiirapilla tai sokerilla, sekä suolalla. 
  • Pilko retiisit ja halkaise avokadot.
  • Huuhtele salaatti ja revi lautaselle.
  • Lisää sekaan lohkotut retiisit, suupaloiksi muokatut avokadot ja katkaravut.
  • Paahda leivät uunissa tai paahtimessa, kullanruskeaksi.
  • Voitele majoneesilla toinen leipä ja laita toinen sen päälle.
  • Siirrä leivät salaatin päälle, lorauta vinegrettiä ja vielä pähkinöitä pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)