tag:blogger.com,1999:blog-39781138217414497232024-03-13T00:58:40.758+02:00helpporuoka.fiEines.fihttp://www.blogger.com/profile/07555515318106169484noreply@blogger.comBlogger192125tag:blogger.com,1999:blog-3978113821741449723.post-67576474885624333372016-01-28T09:00:00.000+02:002016-01-28T09:00:06.276+02:00Lähes alkuperäiset Runebergin tortut
Tässä Runebergin torttujen reseptissä mennään lähes alkuperäisen ohjeen mukaan. Kun valmistat vielä mantelijauheen blenderissä itse, ollaan todella lähellä. Todella hieno maku ja kostutus osuu täydellisesti kohdilleen.
Pohja:
Piparkakkuja 100 g
Mantelijauhetta 2.5 dl
Vehnäjauhoja 3 dl
Leivinjauhetta 2 tl
Kardemummaa 1 rkl
Vaniljasokeria 1 rkl
Voita 250 g
Sokeria 3 dl
Kananmunia 4 kpl
Eines.fihttp://www.blogger.com/profile/07555515318106169484noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3978113821741449723.post-64203228675198406122015-09-05T20:14:00.000+03:002015-09-05T20:14:00.233+03:00Wienerschnitzel tai Wieninleike. Nimi viittaa Wieniin, kaupunkiin missä harrastetaan korkeampaa aariaa ja kulttuuria. Siellä on linnoja ja kohtuullisen rentoja ihmisiä. En minä muuten näistä mitään tiedä, mutta kauniimpi Sankala on asunut siellä joskus. Tämä pihvi tehdään vasikanlihasta oikeasti. Kuitenkin se leike onnistuu oikeasti myös kunnolla hakatusta possusta. Tarkoitan nyt lihanuijalla, Eines.fihttp://www.blogger.com/profile/07555515318106169484noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3978113821741449723.post-85500650007785406372015-07-03T11:59:00.000+03:002015-07-03T11:59:00.045+03:00Hampurilaissämpylä vaatii vaivaamista ja kunnon kohotuksen. Tämä ei ole sitten mikään bulkkisämpylä. Tässä kannattaa nähdä se kohottamisen helppous ja vaivaamisen vaikeus. Lopputulos palkitsee todella. Aikaa tähän menee ainoastaan kohottamiseen. Aloita siis ajoissa. Hampurilaissämpylä vai burgersämpylä? Kirjoitusvirheistä on ollut blogeissa puhetta mutta tällä mennään. Maailman onnistuneimmat Eines.fihttp://www.blogger.com/profile/07555515318106169484noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3978113821741449723.post-52555422789750954702015-03-29T19:21:00.001+03:002015-03-29T19:21:24.714+03:00Onnistu karitsan- tai lampaan paistin kanssaMikäli sinulla on lammaspaisti pakastettuna, laita se jääkaappiin noin 24 tuntia ennen sulamaan.
Ennen lopullista paistamista ota huoneenlämpöön noin 4 tunnin ajaksi.
Uuniin kannattaa laittaa lämpöä 150 astetta ja käyttää paistomittaria, jonka painat paistin paksuimpaan kohtaan ja noin puoliväliin paistia.
Ellei ole paistomittaria, mennään kellon mukaan.
Paisto-aika on lampaan- tai Eines.fihttp://www.blogger.com/profile/07555515318106169484noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3978113821741449723.post-56355844829126651642015-03-29T19:21:00.000+03:002015-03-29T19:21:06.676+03:00Punaviinistä mureaa lammastaLammasta potkalla tai ilman
Sipulia 2 kpl
Porkkanaa 4-5 kpl
Valkosipulia 3 kynttä
Maustepippuria 10 kpl
Laakerinlehtiä 2 kpl
Katajanmarjoja 10-15 kpl
Suolaa 2 tl
Punaviiniä 1 pullollinen
Laita lammas uunivuokaan ja pilko sekaan sipulit, porkkanat.
Lisää myös laakerinlehdet ja muut mausteet sekä katajanmarjat.
Kaada sekaan punaviini.
Kääntele muutaman kerran ja anna marinoitua Eines.fihttp://www.blogger.com/profile/07555515318106169484noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3978113821741449723.post-62922370330652319052015-03-08T10:57:00.000+02:002015-03-08T10:57:00.058+02:00Jänispata
Jänispata
Jänis 1 kpl
Vettä 1 l
Sipulia 2 kpl
Porkkanaa 4 kpl
Fenkolia kuivattuna 1 rkl
Soijaa 0.5 dl
Suolaa
Mustapippuria 10 kpl
Laakerinlehti 1 kpl
Voita paistamiseen
Paista runsaassa määrässä voita jäniksenliha kauttaaltaan ruskeaksi. Laita kannelliseen uunipataan vesi, soija ja mausteet. Kiehauta. Lisää ruskistetut jäniksenlihat pataan ja lisää myös sipulit ja porkkanat. Anna kiehua Eines.fihttp://www.blogger.com/profile/07555515318106169484noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3978113821741449723.post-20175319055728204902015-02-27T13:34:00.000+02:002015-02-27T13:34:00.260+02:00Huevos Rancheros
Lihaisaa makkaraa n. 300 g tai jauhelihaa, broileriaSipuli 1Valkosipulia 2-3 kynttäChili 1 kplPaprika 1 Tomaattimurskaa 1 tlk (mutti on hyvä)Kananmunia 4 kplKorianteria tuoretta Oreganoa + 1 tlChilijauhetta 0.5 tlSuolaaPilko sipulit, chili ja paprika. Hakkaa tuoretta korianteria noin 1 dl. Paista lihat tai makkarat ensin pienessä määrässä öljyä. Lisää sipuli, chili ja paprika, kuullota hetki. Eines.fihttp://www.blogger.com/profile/07555515318106169484noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3978113821741449723.post-80305185560974763572015-01-27T09:45:00.000+02:002015-01-27T09:45:27.717+02:00Bataatti-kookoskeitto
Niin pehmeä bataattikeitto, missä kookoskermaa mukana. Kookos-bataattikeitto lämmittää pakkasella ja tulisuutta voit säädellä oman makusi mukaan. Lisää tai vähennä chiliä ja inkivääriä.
Bataattia n. 1200 g
Sipuli 1 iso
Punaista chiliä tai vastaavaa puolikas
Lime 1 kpl
Inkivääriä 2 rkl
Valkosipulia 3 kynttä
Öljyä 2 rkl
Kasvisliemikuutio 2 kpl
Vettä 1.2 l
Kookosmaitoa 2 dl
Paprikajauhetta 1 tl
Eines.fihttp://www.blogger.com/profile/07555515318106169484noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3978113821741449723.post-30300771632712532152015-01-22T19:16:00.000+02:002015-01-22T19:16:10.321+02:00Toscanalainen sitruunakakku
Opin tämän reseptin ollessani Italian ruokakurssilla aikoinaan. Kulkee nimellä Toscanalainen sitruunakakku/piirakka. Tämä oli taannoin Pirkka lehdessä jossakin ruoka- vai reseptikisoissa. Mutta hyvää kun mikä. Ohut kuorrutus tekee tepposia! Ei haittaa. Se sulaa uunissa tasaiseksi. ;) Täyte!!!
Täyte:
Kananmunan keltuaisia 3 kplMaitoa 5 dlSokeria 100 g (n. 1 dl)Sitruunan kuoriraaste 1 kpl Eines.fihttp://www.blogger.com/profile/07555515318106169484noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3978113821741449723.post-18190039629535013632015-01-19T11:12:00.002+02:002015-01-19T11:12:32.572+02:00Pippurinen hevospata
Hevosen lihaa haudutetaan riittävän kauan mureaksi kerman, valkosipulin sekä pippurin kanssa. Helppo valmistaa ja vielä helpompi syödä. Tarjoile perunamuusin kanssa tai kokeile Duchesse-perunoita.
Hevosen paistia n. 1 - 1.5 kg
Kermaa 4 dl
Musta-Pekka tuorejuustoa 1 kpl
Musta-Pekka ruokakerma 1 tetra
Soijaa 3 rkl
Salottisipulia 2 kpl
Valkosipulia 4 - 5 kynttä
Voita paistamiseen
Suolaa
PippuriaEines.fihttp://www.blogger.com/profile/07555515318106169484noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3978113821741449723.post-51708939127562594492015-01-19T10:39:00.000+02:002015-01-19T10:39:00.032+02:00Duchesse-perunat with cheese
Duchesse-perunoiden reseptin alkuperä on lähtöisin ranskalaisesta keittiöstä. Todella helppo valmistaa näyttävä lisuke esimerkiksi liharuokien kanssa. Alkuperäiseen ohjeeseen ei tule juustoa. Tässä se vaan antaa kivan "säväyksen" makuun. Tex Mex juustossa on juuri sopivasti chiliä ja jalopenoa mukana.
Perunoita n. 1 kg (jauhoisia)Voita 1 rklKananmunan keltuaista 4 kplKermaa + 1 Eines.fihttp://www.blogger.com/profile/07555515318106169484noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3978113821741449723.post-10543574920984588342015-01-18T11:58:00.000+02:002015-01-18T11:58:12.890+02:00Linnapaisti
Linnapaisti valmistuu helposti padassa. Tarkemmin en tämän naudanlihasta valmistetun paistin historiasta en osaa kertoa muuta kuin että se oli hyvää. Hieman arkista, hyvää liharuokaa.
Naudanpaistia (ulko- tai kulmapaistia) n. 1-1.5 kgVoita 2 rklVettä 3 dlSipuli 1 kplValkopippuria plus 5 kplMaustepippuria plus 5 kplLaakerinlehti 2 kplEtikkaa 1 rklKonjakkia 2 rklSiirappia vajaa 1 rklAnjovista Eines.fihttp://www.blogger.com/profile/07555515318106169484noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3978113821741449723.post-62890312102967334012015-01-16T10:20:00.000+02:002015-01-16T10:20:31.791+02:00Ohrarieskat
Rieskat, ohrarieska joka nyt onnistui kunnolla. Reseptejä rieskaan on monia ja tämä ohje syntyi yhdistelemällä niitä mielestäni parhaimpia ainesosia.Todella helppo ohrarieskaresepti ja pystyy valmistamaan aamiaiseksi, vaikka hieman kiireemmälläkin aikataululla. Vaatii kuuman uunin. Myytti leivinuunissa valmistuneiden rieskojen täydellisyydestä on murrettu.
Piimää 0.5 lOhrajauhoja 6 Eines.fihttp://www.blogger.com/profile/07555515318106169484noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3978113821741449723.post-44664448881256827882015-01-09T19:38:00.000+02:002015-01-09T19:38:49.957+02:00Kanaa Marsalaviinissä, Sherrykanaa
Broilerin- tai kananrintaa hieman hakataan ohueksi ja maustetaan sherryllä tai marsalaviinillä, kerman kanssa. Tarjoillaan riisin ja raikkaan salaatin kaverina. Lähellä täydellistä kanaruokaa.
Broilerin rintafilettä 8 kplVoita n. 50 gMarsalaviiniä 2 dl tai sherryäKuohukermaa 2 dlJauhojaSuolaaPippuria
Ota liha ajoissa huoneenlämpöön.
Hakkaa fileet todella ohueksi kelmun välissä.
Eines.fihttp://www.blogger.com/profile/07555515318106169484noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3978113821741449723.post-34740187328807825662015-01-08T19:23:00.000+02:002015-01-14T18:06:53.201+02:00Pullataikinaresepti, täydellinen
Tämä taikinaresepti on Koko Suomi Leipoo ohjelman tuomarin, Mika Parviaisen ohje onnistuneen pullataikinan valmistamiseen. Tee pikkupullia, korvapuusteja tai voisilmäpullia. Hieman vaivaamista, mutta kuitenkin todella vaivaamisen arvoista
Maitoa 5 dl
Kuivahiivaa 2 pss tai 50 g tuorehiivaa
Kananmuna 1 kpl
Sokeria 1.5 dl
Kardemummaa 1 rkl
Suolaa 1.5 tl
Vehnäjauhoja n. 15 dl
Voita 150 g
Ota Eines.fihttp://www.blogger.com/profile/07555515318106169484noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3978113821741449723.post-30695415960208807172015-01-06T18:06:00.003+02:002015-01-06T18:07:21.455+02:00Crème Ninon samppanjahernekeitto
Crème Ninon samppanjahernekeitto ja tällä kerralla kuohuviinillä. Hienon makuinen ja miellyttävän pehmeä keitto sopii alkukeitoksi mainiosti. Samppanjalla maustettuna alkuperäisesti, mutta maku ei kärsi ollenkaan myös kuohuviinin kanssa.
Herneitä pakaste tai tuoreena 600 g
Salottisipulia 2
Peruna 1 kpl
Valkosipulia 3 kynttä
Voita 1 rkl
Kanalientä/kasvislientä 7 dl
Provencen yrttiseosta 2 rkl
Eines.fihttp://www.blogger.com/profile/07555515318106169484noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-3978113821741449723.post-53600234932292900482015-01-05T12:10:00.000+02:002015-01-05T12:10:19.547+02:00Lasagne, juuri se oikea
Lasagneresepti mitä voin suositella. Raasteena porkkanat ja selleri. Kunnolla kuullotettu ja pehmennetty sipulien kanssa ensin ja vielä kohtalainen haudutus. Päälle runsaasti juustoa. Oikeasti, ihan jytä lasagneruoka.
Lasagnelevyjä n. 12-15 kpl
Jauhelihaa + 400 g
Sipuli 1 kpl
Porkkanoita 2-3 kpl
Selleriä n. 150 g
Valkosipulinkynsiä 3 kpl
Öljyä paistamiseen
Tomaattimurskaa 1 tlk
Suolaa 1 tl
Eines.fihttp://www.blogger.com/profile/07555515318106169484noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3978113821741449723.post-89980781317643508102015-01-04T16:20:00.001+02:002015-01-04T16:20:19.425+02:00Bouillabaisse ja Rouille
Bouillabaisse on se resepti. Lähtöisin Ranskasta ja tämä Bouillabaisse on hienosta Muru-keittokirjasta. Kun sen oikein valmistaa, voisi kuvitella olevansa ravintola Murun vieraana. Tsiisus! Olen käynyt ja maistanut, voin kertoa että lähelle pääsin.
Sipuli 2 kpl
Fenkoli 1 kpl
Valkosipulia 2 kynttä
Purjoa 250 g
Porkkana 2 kpl
Oliiviöljyä 1 dl paistoon
Fenkolinsiemeniä 2 tl
Tähtianista 2 kpl
Eines.fihttp://www.blogger.com/profile/07555515318106169484noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3978113821741449723.post-17670366076541751682014-12-22T22:04:00.001+02:002014-12-22T22:04:22.677+02:00Appelsiini-mangokastike kakulle
Appelsiinin mehua 2 dlMango Piltti 2 kplSokeria plus 0.5 dl
Kaada kaikki kattilaan ja anna kiehua, välillä sekoittaen kastike kasaan.
Jäähdytä ja tarjoile.
Eines.fihttp://www.blogger.com/profile/07555515318106169484noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3978113821741449723.post-63572928139562662882014-12-22T22:00:00.001+02:002014-12-22T22:00:42.462+02:00Juustokakku limellä
Juustokakku missä oikeasti on koostumus kohdillaan ja makuja. Lime tuo kuvassa päälimmäinen ja valkosuklaa kun osuu toisiinsa, tapahtuu ainoastaan ihmeitä.
Kaurakeksejä 170 gVoita 75 gLiivatelehtiä 4 kplLime 1 mehuValkosuklaata 200 gTuorejuustoa maustamatonta 200 gSokeria 2 rklKananmunia 2 kpl valkuaisiaKuohukermaa 2 dl
Hienonna aluksi keksit muovipussissa.
Sulata voi ja sekoita Eines.fihttp://www.blogger.com/profile/07555515318106169484noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3978113821741449723.post-54892646441372590062014-12-22T21:42:00.000+02:002014-12-22T21:42:03.860+02:00TyrnimelbaOmenamehua tai omenasiideriä 1.5 dlTyrnisosetta tai Tyrnihilloa 2 dlSokeria 1-2 dl maun mukaan
Laita kaikki kattilaan ja keitä kunnes seoksesta tulee kohtuullisen jäykkää.
Jäähdytä ja kaada kakun viereen.
Tyyliin dippaa joka annokseen.
Eines.fihttp://www.blogger.com/profile/07555515318106169484noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3978113821741449723.post-86923728860488997192014-12-22T21:37:00.000+02:002014-12-22T21:37:32.579+02:00Kesäkurpitsa suklaakakku
"Varoitus alkuun: tässä kakussa on sitten aivan mieletön koostumus ja
hienoja vivahteita. Käytä mahdollisimman tummaa suklaata sekä
mahdollisimman tummaa olutta. Ja siksi vihreä, koska kesäkurpitsa on
ennen kuorimista vihreä." Lainattu Habanerokitchen.com blogista.
Pohja
Kesäkurpitsa 1 n. 500 g
Voita 100 g
Leivontasuklaata 200 g, tummaa suklaata
Kananmunkia 3
Ruokosokeria 3 dl
Eines.fihttp://www.blogger.com/profile/07555515318106169484noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3978113821741449723.post-57316492702260761392014-12-22T20:30:00.001+02:002014-12-22T22:06:03.756+02:00Paahdettu valkosuklaa
Valkosuklaata 200 g
Laita uuniin lämpöä 120-130 astetta.
Laita uunipellille leivinpaperi ja valkosuklaalevy siihen.
Anna suklaan karamellisoitua ja hieman kuivahtaa.
Sekoita, mikäli sulanut suklaa alkaa tummumaan.
Aikaa kuluu kutakuinkin noin 1 tunti ja hieman alle 30 minuuttia.
Anna suklaan jäähtyä kunnolla ja murustele annokseen sormin.
VINKKI! Kakun Eines.fihttp://www.blogger.com/profile/07555515318106169484noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3978113821741449723.post-45499672536112334832014-12-22T19:36:00.000+02:002014-12-22T19:36:03.351+02:00Marenkiresepti
Hei, marengit on pelkkää hyvää. Tässä marenkiresepti jolla onnistut varmasti. Kun valmistat marenkeja saa kiire jäädä loitommalle.
Kananmunan valkuaisia 4Sokeria 200 g
Riko huoneenlämpöinen kananmuna, ota keltuainen ja valkuainen erilleen.
Vatkaa valkuaiset, puhtaalla ja kuivalla vatkaimella hienoksi vaahdoksi.
Lisää sokeria sekaan vähitellen.
Kunnes vaahto on paksua ja Eines.fihttp://www.blogger.com/profile/07555515318106169484noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3978113821741449723.post-87076104515075887622014-12-21T00:37:00.000+02:002014-12-21T00:37:10.499+02:00Unelmatorttu - unelmakakku!
Unelmatortun tietää kaikki. Maistuu ihana voikreemi ja kakkupohja ruskeana kaakaojauheella maustettuna. Kermavaahto on ihanaa hipostelua. Hammaspesulle illalla, mutta ensin unulmatortturesepti.
Täyte:
Voita 150 g
Tomusokeria 2 dl
Vaniljasokeria 2 tl
Kananmunan keltuainen 1
Pohja:
Kananmunia 3
Perunajauhoja 1 dl
Kaakaojauhetta 0.5 dl
Leivinjauhetta 1 tl
Sokeria 1.5 dl
Ota voi ajoissa Eines.fihttp://www.blogger.com/profile/07555515318106169484noreply@blogger.com0