Toscakakku A.Vahteran versio


Toscakakku. Sokeria ja mantelilastuja keskenään, hieman appelsiinin makuvivahteen omaavan täydellisen pohjan kanssa. Toscakakku Antti Vahteran versio. Mitään muuttamatta, mitään salaamatta. Tällä reseptillä onnistut varmasti.

Pohja:

Kananmunia 3 kpl
Sokeria 3 dl
Vehnäjauhoja 3 dl
Leivinjauhetta 2 tl
Appelsiinin mehu 1
Sulatettua voita 100 g

Kuorrutus:

Mantelilastuja 140 g
Sokeria 140 g
Voita 140 g
Kermaa 1.5 dl
Siirappia 1 rkl
  • Vaahdota sokeri ja kanamunat kuohkeaksi vaahdoksi. 
  • Siivilöi vehnäjauho-leivinjauheseos sekaan. 
  • Lisää sulatettu voi sekä appelsiinin mehu varovasti sekoittaen. 
  • Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. 
  • Paista 180-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. 
  • Peitä foliolla, mikäli kakun pinta alkaa saada liikaa väriä uunissa. 
  • Valmista täyte.
  • Mittaa kuorrutteen kaikki aineet kattilaan. 
  • Anna kiehua hiljalleen sekoittaen kunnes kuorrutus on kiehunut kokoon ja saanut kauniin värin. 
  • Muista sekoittaa jatkuvasti. 
  • Levitä kuorrutus paistetun kakkupohjan päälle. 
  • Paista 225-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea. 
  • Anna kakun jäähtyä hetki ennen vuoasta irrottamista ja leikkaamista. 
  • Tarjoile kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)