Piparkakkutaikinat


Piparkakkutaikina on hyvää jo sellaisenaan. Valmista reilusti koska taikina jostain kumman syystä häviää leivottaessa. Tässä kaksi täydellistä piparkakkureseptiä.
 
Siirappia 2 dl
Voita 250 g
Sokeria 1.5 dl
Fariinisokeria 1 dl
Kanelia jauhettuna 3 tl
Inkivääriä jauhettuna 2 tl
Neilikkaa jauhettuna 2 tl
Vehnäjauhoja 8 dl
Suolaa 0.5 tl
Ruokasoodaa 1.5 tl
Kananmunia 2 kpl
  • Laita kattilaan siirappi.Lisää myös voi, sokeri ja mausteet.
  • Kunnes kaikki on kunnolla sekaisin, siirrä viileään jäähtymään siirappiseos hetkeksi. 
  • Lisää eri kulhoon vehnäjauho, suola ja ruokasooda. 
  • Lisää myös kananmuna. 
  • Sekoita siirappi-mausteseos ja jauhot keskenään yleiskoneessa vatkaten. 
  • Laita taikina kelmun alle yön yli. 
  • Leivo piparkakut ja paista 200 asteessa noin 5 minuuttia.
 PARAISTEN PIPARKAKKUTAIKINA

1 1/2 di siirappia
1 ti kanelia
1 ti neilikkaa
1 ti maustepippuria
1 tl inkivääriä
ripaus suolaa
1/2 rkl appelsiininkuorta
250 g voita
200 g sokeria
2 munaa
2 ti soodaa
500 g vehnäjauhoja

  • Mittaa siirappi ja mausteet kattilaan, kiehauta ja jätä jäähtymään. 
  • Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi.
  • Sekoita jäähtynyt siirappi-mausteseos vähin erin voi-sokerivaahtoon ja vatkaa lisäysten välillä.
  • Lisää munat yksitellen välillä vatkaten.
  • Sekoita sooda pieneen erään jauhoja ja lisää taikinaan.
  • Sekoita loput jauhot taikinaan.
  • Anna taikinan kovettua viileässä yön yli.
  • Kauli taikina pienissä erissä ohueksi levyksi ja ota siitä muotilla kakkuja.
  • Paraisten piparkakun perinteisin malli on kukka.
  • Paista piparkakut uunissa 200 asteessa kauniin ruskeiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)