Lanttulaatikot


Lanttulaatikot on yleensä joulun ajan sesonkiruokaa. Mutta toisaalta lantun sesonki alkaa jo aiemmin syksyllä, sadonkorjuun aikaan. Tässä kaksi onnistunutta lanttulaatikko-ohjetta.


LANTTULAATIKKO ILMAN E-KOODEJA

Lanttua n. 1 kg
Kermaa 2 dl
Korppujauhoja 1 dl
Voita n. 2 rkl
Valkopippuria 2 tl jauhettuna
Muskottipähkinää 1 tl
Siirappia n. 5 rkl
  • Kuori ja paloittele lanttu. Keitä noin 30 minuuttia. Ylikypsäksi. 
  • Kaada siivilän läpi ja säästä liemi. 
  • Survo ylikypsät, pehmeät lantut tasaiseksi massaksi. 
  • Lisää keitinlientä n. 1 dl sekä kerma. 
  • Lisää voi ja korppujauhe. Kiehauta varovasti noin 5 minuutin ajan ja lisää mausteet. 
  • Lisää siirappi ja sekoita vatkaimessa tasaiseksi massaksi. 
  • Voitele uunivuoka ja kaada seos vuokaan. 
  • Ripottele päälle korppujauhoja ja pieni nokare voita. 
  • Koristele pinta haarukan avulla ja paista 175 asteessa noin 1.5 tuntia.

PERINTEINEN LANTTULAATIKKO

Lanttusosetta
Voita 4 rkl
Kananmunia 1
Korppujauhoja 1 dl
Kermaa 2 dl
Siirappia 2 dl
Muskottia 0.5 tl
Mustapippuria 1 tl
Suolaa 1 tl

Tämä lanttulaatikon resepti toimii, mikäli olet ostanut valmista lanttulaatikkomassaa kaupasta.
  • Sulata 4  rkl voita kulhoon. 
  • Lisää sekaan muna ja korppujauhot. 
  • Lisää myös kerma, siirappi ja mausteet. 
  • Kaada sekaan valmis lanttusurvos ja sekoita sauva- tai tehosekoittimella massa tasaiseksi.
  • Voitele uunivuoka ja kaada massa vuokaan. 
  • Ripottele korppujauhoja pienesti pinnalle. 
  • Paista uunin keskitasolla, 175 asteessa 1-1.5 tuntia. 
  • Tarkista väri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)