Aurajuusto-punajuurivuoka


Aurajuustoa ja punajuurta. Miellyttävä kokemus ja sopii hyvin esimerkiksi jouluaterialle. Punajuuri saa aivan uutta käyttötarkoitusta. Tässä punajuurireseptissä kohtaavat hieno maut.

Punajuurta n. 0.5 kg
Sipuli 1 iso
Puuroriisiä 1 dl
Ohrasuurimoita 0.5 dl
Suolaa 1 tl
Sinihomejuustoa n. 100 g +
Kermaa 2 dl
Vettä 4 dl
Rouhittua mustapippuria 1 tl
Oreganoa 1 tl +
Suolaa 1 tl
  • Kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi. 
  • Silppua sipuli aivan pieneksi. 
  • Keitä puuroriisi ja ohra suolalla maustetussa vedessä n. 10 minuutin ajan. 
  • Sekoita kaikki aineet, juusto mukaanlukien ohran ja riisin joukkoon. 
  • Voitele uunivuoka ja paista herkullinen laatikko 175 asteessa noin 1.5 tuntia. 
  • Aloita alimmalta tasolta. Sekoita massaa puolessa välissä paistamista. Näin Aura levittyy tasaisesti kaikkialle. 
  • Tasoita pinta ja paista loppuun asti. 
  • Anna ruuan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
VINKKI! Aura-punajuurivuoka on aivan parasta suoraan uunista nautittuna. Maistuu tietenkin myös pakastimen kautta nautittuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)