Maksalaatikko, rusinoilla tai ilman


Maksalaatikko jakaa mielipiteitä. Täyttävä, oikein valmistettuna, maistuva laatikkoruoka. Jouluruokana, mutta maistuu myös arkena. 

Sian maksaa 350 g
Naudan maksaa 150 g
Puuroriisiä
Voita 1 rkl
Suolaa 2 tl
Siirappia vajaa desi
Sipuli 1 iso
Ohraryynejä 1 dl
Kananmunia 2 kpl
  • Keitä riisipuuroa n. 1 litra. 
  • Jauha porsaan- ja naudanmaksa aivan rikki sauvasekoittimella. 
  • Jäähdytä riisipuuro.
  •  Pilko sipuli aivan pieneksi. 
  • Sekoita kulhossa voi, kananmunat, siirappi, suola ja ohraryynit. 
  • Lisää sekaan maksaseos ja jäähtynyt riisi. 
  • Halutessasi voit lisätä sekaan rusinoita. 
  • Voitele vuoka ja lisää pinnalle pieni nokare voita. 
  • Paista 175 asteessa noin 1 tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)